.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:12:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki automat do silnika 3A ?
PostNapisane: 14.lut.2005 00:16:32 
Użytkownik

Witam!
Mam pytanko odnosnie skrzyni automatycznej do silnika 3A.
Moj wujas posiada b3 z 88 roku z silnikiem 2,0 3A w wersji amerykanskiej. Jest tam zamontowana skrzynia automatyczna trzybiegowa. Autem tym jezdzi juz od kilku ladnych latek a od jakiegos czasu skarzyl mi sie na nieprawidlowe dzialanie skrzyni automatycznej. Ostatnio dowiedzialem sie ze niestety jego automat prawie wyzional ducha, znaczy sie dziala ale z pominieciem drugiego biegu. Auto zachowuje sie tak jakby mialo tylko dwa biegi: pierwszy i trzeci. Jazda z tak zestopniowana skrzynia wydaje sie conajmniej problematyczna.
Moje pytania do Was sa takie:
1. Jakie oznaczenie miala skrzynia trzybiegowa automatyczna montowana wraz z silnikiem 3A?
2. Czy mialby moze ktos z Was taka skrzynie (sprawna) do sprzedania, jesli tak to za ile? (czasem komus nie odpowiada jazda automatem i zmienia na skrzynie manualna, wiec interesuje mnie tylko sprawna skrzynia NIEUSZKODZONA)
3. Czy jest mozliwe zamiast skrzyni trzybiegowej zamontowanie skrzyni czterobiegowej, wiem ze takie wychodzily tylko nie wiem czy pasowaly by do silnika 3A, oraz czy duzo trzeba by zmieniac chcac zamontowac skrzynie czterobiegowa?
Domyslam sie ze sa na forum uzytkownicy ktorzy maja duzo wieksze pojecie w tym temacie ode mnie wiec bardzo prosil bym o pomoc w tej sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2005 08:09:47 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
KAU i KAW
co do zmiany na 4biegowa to troche roboty bys mial wlaczajac w to wymiane calego sterowania skrzynia

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2005 09:20:49 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
To jest analogiczna sprawa jak w C3? Sterowanie w 4ce jest już elektroniczne z kompem do skrzyni? Bo 3biegi to mechanika...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1