.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 13:42:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pare pytan o 90 NG.... ?
PostNapisane: 11.lut.2005 19:45:22 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Witam wszystkich!!!!
Mam pare pytan a propo mojej Niuni:
1)-czy mozna bez wiekszych problemow zalozyc maske i zderzak z 80 B4 do 90 B3?
2)-klepią mi czasem zawory, i to obojetnie czy silnik dopiero zapalony czy juz chodzi od dluzszego czasu i jest zagrzany(nie jezdze na gazie)
3)-gdzie mozna kupic przewody wys. napiecia Beru? (chodzi mi o woj. mazowieckie) bo u mnie w okolicy w zadnym sklepie nie maja i probuja mi wcisnac Janmora :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2005 19:58:13 
Klubowicz

Auto: 210vtq
1) a fuj... można tylko po co :/
2)pewnie klepia ci popychacze zaworów, spróbuj wymienic olej :peace: jak ni eprzestanie pewnie trzeba bedzie je wymienic :(
3) nie wiem :/ zapytaj ziomali :peace:

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2005 21:40:36 
Użytkownik

3) ja kupowalem w http://www.automotosklep.pl/witryna_ie.htm przesyłka pocztą a cena całkiem przyzwoita

Tytuł: Dzieki wielkie
PostNapisane: 11.lut.2005 22:28:13 
Użytkownik

Chce zmienic maske i zderzak, bo moje sa zniszczone a uwazam ze od B4 sa jak to ujac- bardziej rasowe.....
jesli chodzi o popychacze, to tak myslalem, bralem jeszcze szklanki pod uwage, a propo oleju, to zbliza mi sie termin wymiany, auto do tej pory jezdzilo na Mobil-u fullsyntetic, a chce przerzucic go na mineral Shell-a, ma ponad 170 tys przebiegu, wiec chyba lepiej mu bedzie na mineralu, i mam pytanie czy nie bedzie jakichs problemow typu ze olej sie zwazy itp.

i jeszcze dzieki za ten link do sklepu- na pewno skorzystam ;-)

Tytuł: Re: Dzieki wielkie
PostNapisane: 12.lut.2005 11:41:35 
Klubowicz

Auto: 210vtq
myszon90 napisał(a):
Chce zmienic maske i zderzak, bo moje sa zniszczone a uwazam ze od B4 sa jak to ujac- bardziej rasowe.....
jesli chodzi o popychacze, to tak myslalem, bralem jeszcze szklanki pod uwage, a propo oleju, to zbliza mi sie termin wymiany, auto do tej pory jezdzilo na Mobil-u fullsyntetic, a chce przerzucic go na mineral Shell-a, ma ponad 170 tys przebiegu, wiec chyba lepiej mu bedzie na mineralu, i mam pytanie czy nie bedzie jakichs problemow typu ze olej sie zwazy itp.

i jeszcze dzieki za ten link do sklepu- na pewno skorzystam ;-)

poychacze=szklanki :P , mozesz wymienic przy okazji uszczelniacze zaworów :peace:
Przezucenie z fullsyntetyka na minerał to zbrodnia w biały dzien :<
Przod B4 w B3 rzecz gustu, dla mnie całe B4 jest bardziej masywne i sam przod nie wiele daje bo dalej doopka jet "lekka" i komponuje sie to tak sobie :/

A propos stukania popychaczy , masz olej nalany na maxa???

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł: Olej do 2.3 NG
PostNapisane: 12.lut.2005 12:46:48 
Użytkownik

Witam
ale hardcore z tym olejem.... kombinujesz. Ja nie kijem to pałą...
Klepać zawory Ci beda bo to starej generacji silniczek i olej syntetyczny raczej nie nadaje się do niego, ale wymiana na minerał to także złe rozwiązanie.
Wlej pólsyntetyk np. SHELL Helix Plus 10W40 - bardzo dobry jakosciowo olej półstynetyczny, bedziesz z niego zadowolony i może klepanie ucichnie. Z innych oleji moge Ci jeszcze polecić MOTUL Turbolight 10W40 lub półsyntetyk CASTROL'a (ale ostatnio podobno sie popsuł jakościowo) Zrób to zanim rozbierzesz głowicę bo może się okazać że nie potrzebnie pakujesz się w koszty.
Przewody wys.napiecia można kupić w Intercarsie ale tam kroją, no chyba ze się potargujesz (mnia kosztowały 250 PLN :) )
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2005 13:38:47 
Użytkownik

Maskę do B3 z B4 wymienić - pryszcz - pierwszy raz to robiłem 3 lata temu i było ok. Jeszcze ją dobrze sprzedałem. Trzeba kupić maskę i mocowanie to w kształcie litery T (przed i nad chłodnicą) zajęło mi 6 godzin z dopieszczeniem wszystkich szczegółów. Oczywiście zmusiło mnie to. Bo maska była pognieciona. Nową od B4 z mocowaniem i tym samym kolorem dostałem za 450 zł. Ma już 2 właściciela po mnie i jest ok.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2005 14:47:04 
Użytkownik

Rzeczywiscie kombinuje z wygladem Niuni, ale po prostu jej cywilny wyglad mnie nudzi, a moze macie panowie jakies namiary na sklep, lub producenta grilli? Przyznam sie szczerze ze wczoraj poszperalem glebiej w forum, i widzialem sliczne przody, ale nie mam pojecia gdzie szukac jakiegos oryginalnego(czytaj: nie czesto spotykanego) grilla, wtedy bym tylko zderzak od S2 zalozyl i nie bylaby juz moja Niunia jak z fabryki. :>

Co do Shella polsyntetyka to- to zastosuje, tez sie dziwie ze wczesniejszy wlasciciel na fullsyntetyku jezdzil, bo przeciez auto ma juz swoje latka a wtedy takich oleji chyba nie bylo, nawet w Niemczech(tak mi sie wydaje).

Stan oleju(wstyd sie przyznac)- min. i chyba stad to stukanie :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2005 14:54:25 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):

Stan oleju(wstyd sie przyznac)- min. i chyba stad to stukanie :zly:

Wlej oleju do 3/4 poziomu i zobaczysz ze bedzie lepiej. A olej tez zmien tak jak chlopaki radza. Emte sie doktoryzuje na tym silniku, wiec posluchaj jego opinii ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2005 15:13:21 
Użytkownik

jeszcze a propo zderzaka ten jest piekny - http://www.audi-fansite.de/galerie/even ... ig/016.jpg
jakbym gdzies taki dorwal......

Tytuł: Zderzak S2
PostNapisane: 12.lut.2005 17:41:57 
Użytkownik

Na tym linku jest własnie zderzak do S2... ciężko dostępny i drogi , nie mówiąc już o kratkach do niego. Załóż sobie zderzak od coupe B3/B4 jest b.podobny a będzie łatwiej i taniej osiągalny. Auto też będzie bardzo dobrze wyglądało. U siebie na mieście widziałem B4 z takim zderzakiem i efekt był rewelacyjny.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1