.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:09:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: C4 93r 2.6E - jak odkrecic panel licznikow? i inne rozbiorki
PostNapisane: 25.lut.2005 19:59:43 
Użytkownik

Witam! Na forum nowym ja uzytkownikiem :) Nie nowym posiadaczem jedynej slusznej marki furek: Audi 100 1980 r 1.6 - rdzewiejace cudo, oraz C4 93 2.6E - jak na razie jeszcze do zadowolenia z niego dluga droga.

Pytanka: Naczytalem sie o przyciskach w klimie - bo ten problem tez go boli, jednak nie doczytalem sie jak rozebrac deske z licznikami (predkosciomierz, obrotomierz itd) - innymi slowy - jak dobrac sie do zarowek podswietlajacych np. temperature zewnetrzna. Nie chce niepotrzebnie czegos porozkrecac a potem niewiedziec gdzie co bylo :) Pytanie wiec brzmi: ktore sroby odkrecic, ktore zatrzaski odcignac i w ktorym miejscu one sa?

Nastepnie - do dzisiaj nie wiem jak wyciagnac cholerna popielniczke... obmacalem ja cala i nie znalazlem niczego co by pozwalalo jak wyciagnac... chyba ze trzeba uzyc newtona, czyli podzialac odpowiednia sila w odpowiednim kierunku :) (przy okazji - gdziez tam jest zaroweczka od jej podswietlania? bo tez nie swieci)

Kolejna rzecz: Po otwarciu drzwi powinny zaswiecic sie lampeczki oswietlajace wnetrze... nie swieca, przelacznik w drzwiach dziala (radio wyje jak drzwi sa otwarte), lampki same (wlaczone przelacznikiem dzialaja).. hm...

Nastepnie: Nie dziala regulowanie pozycji swiatel.. silniczek slychac jak dziala, ale pozycja swiatel nie zmienia sie... Nie za bardzo znam jeszcze anatomie mojej nowej fury, wiec nie wiem gdzie szukac tych silniczkow.
Bede wdzieczny za wszelka pomoc i odwzajemnie sie wszelkimi informacjami ktore posiadam na temat mojego ukochanego zielonego A100 z 80 roku :)
Przy okazji... Jezeli znajdzie sie ktos kto zechce stac sie szczesliwym posiadaczem wspomnianej seteczki dostarcze niezbednych informacji na temat jej stanu... niestety jest nieco kiepski.
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 20:36:22 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Wszystkie tematy były niejednokrotnie poruszane na tym forum proponuje uzyć opcji szukaj i tam będzie wszystko opisane od a do z.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1