.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 14:37:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy A4 TDI jest godne uwagi?
PostNapisane: 15.mar.2005 17:08:32 
Użytkownik

Witam Was.
Na dziendobry mozecie zajrzec do oficjalnego przywitania na NEWBIESach.

Pytanie mam glownie do posiadaczy A4. Przymierzam sie do zakupu owego modelu (najbardziej mi sie podoba w tym przedziale cenowym)

Szukam samochodu do jazdy glownie po miescie wiec nie ukrywam ze zalezy mi na motorze TDI. Jest to dosc ekonomiczny silnik.

O ile przyznaja mi kredyt to bede mial okolo 24 tys na zakup. Czy za ta cene mozna znalezc A4 w dobrym stanie ? poszukuje samochodu do ktorego przez dwa lata nie bede musial naprawde duzo dorzucac. Na poczatku wybor padl na Forda Probe z 98 z sekwencja ale jednak co ford to ford:/ Mysle ze przez dwa lata moglbym miec pare razy problem.

Jak pisalem w newbiesach ojciec ma audi 200 quattro i oprocz tego ze pali jak smok ;) to samochod nie do zajezdzenia.

Wlasciciele A4 podpowiedzcie szczerze i uczciwie czy mozna liczyc po A4 za okolo 24 tys z oplatami na bezawaryjna jazde w okresie kredytu? czy jest zbyt mala kwota by pchac sie w TDI?

Z gory dzieki i Pozdrawiam

Tytuł: Re: Czy A4 TDI jest godne uwagi?
PostNapisane: 15.mar.2005 17:51:54 
Użytkownik

Ostatnio kupowalem A4 TDI ('98, AFN 110KM). Jak sie nim jezdzi jeszcze nie powiem, bo dopiero w tym tygodniu bede mial rejestracje :"P
Patrzac zas na ceny, to 24tys to troszke malo. Ja zmiescilem sie w jakichs 30 tysiacach za wersje przyzwoita, acz bez ekstrawagancji - jest klimatronic, podgrzewane fotele, aktywne (bodaj - musze sprawdzic) glosniki z tylu, ale za to - tapicerka welurowa, radia brak, zadnych szyberdachow czy quattro, jeden komplet opon (zimowki, na stalowych felgach).
I te 30 tys to cena dosc przyzwoita jak na te wersje i rocznik.
Musialbys wiec szukac czegos starszego albo ubozszego...
Z drugiej strony, rynek aut uzywanych siada (raporty podaja ze tylko jakies 40% sprowadzonych aut zostalo sprzedanych), wiec mysle ze mozna liczyc (lub bedzie mozna liczyc) na jakies upusty...

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 18:43:11 
Użytkownik

Witam!Mam przyjemnosc jezdzic takim autkiem od 10 dni i nie wiem czy moge sie wypowiedziec na wieksza skale :) sa klubowicze co zeby zjedli na takich wozach.Jak dotad wrazenia z samej jazdy pozytywne i to mocno.Wczesniej jezdzilem glownie benzyniakami.Co do spalania to w miescie nie przekroczyl 7 moze jakbym jezdzil spokojniej to byloby jeszcze mniejsze>Na trasie jeszce nie wiem musze to sprawdzic przy mojej nodze bo lekkiej nie mam :diabel: Jezeli bedziesz jezdzil glownie po miescie to jak najbardziej trafny wybor.Co do ceny>moja znajoma kupila A4 za 20 tysi z oplatami autko od sasiadow ze wschodu tylko ze 95' no i skromne wyposazenie bez klimy itd.Jezeli chodzi o takie od 98 to nie ma szans za te pieniazki.Ogolnie polecam!Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 22:39:29 
Użytkownik

Sensowna cena za tdi to od 24-26tys zł ale czasem mozna trafic okazje taniej.
Wybor jak najbardziej ok tylko uwazaj na przebieg bo w tdi strasznie go kreca,
idziwnym trafem wszystkie jak jeden maz maja po 160tkm :)
Co do kosztow to jak bedziesz mial farta to dorzucisz tylko
ok 500zł na oleje filtry, jesli nie to np koszt wahaczy jest spory
w a4. generalnie szukaj auta w jak najlepszym stanie techn.
Z doswiadczenia wiem ze lepiej kupic auto igle niz taniej
auto z defektami.

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 23:35:23 
Klubowicz

Dokładnie tak jak pisze 666. Roczny przebieg przy TDI szacuj na ok. 25-30tkm - nikt nie robi mniej kto kupuje TDIka... Po drugie szukaj igły, drobiazgi później drogo kosztują... Po trzecie - chyba ciut mało masz kaski... Autko trzeba później jeszcze ubezpieczyć (koniecznie AC) i zarejestrować - a to też sporo kosztuje... tak więc albo odpuść na troszkę zmianę auta i dozbieraj kasy, albo nie kupuj kiepsko wyposażonej/zaniedbanej/z defektami furki... Prawie zawsze w kupowanym samochodzie jest coś do zrobienia i trzeba być na to przygotowanym...

...a pozatym TDI to świetny wybór :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 23:42:27 
Klubowicz

kup moje a zostanie ci pare groszy ;-)

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 23:47:57 
Użytkownik

kup se a nie powinienes zalowac

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2005 00:13:36 
Użytkownik

Auto: Renata
A4 TDI warto......
tylko jedno ale... za 24 tys bedzie ciezko a jak cos trafisz to pewnie bedzie to 90 KM.... AFN'a w dobbrym stanie za taka kaske bedzie ciezko...
ale szukaj moze cos trafisz powodzenia... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2005 08:14:54 
Użytkownik

Za 24-26 to można kupić ale to jest dolna granica cenowa więc albo to będzie sedan TDi 90km albo AFN kombi ale w stanie padlinowatym. Moja A4 AVANT TDi AFN 110km sprzedała się bardzo szybko i wziął ją pierwszy klient który przyjechał oglądać. Widziałem kilka tańszych niż moja ale albo nie były w takim stanie albo były bite...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1