Witam
Niedawno nabyłem Avancika V6 2,6l z klimatronikiem '95. Nie załącza mi się klima - klimatronik działa, jakby było ok - snieżka się pokazuje, ale nie chłodzi. Domyślam się, że to brak przekaźnika (na płytce z przekaźnikami w odpowiednim miejscu brakuje go

. Tylko dziwi mnie, że nie ma śladu uprzedniego posadowienia go w tym miejscu - kurz, itp. Gdyby ubył na krótko przed zakupem, byłby po nim ślad, a nie sądze, żeby poprzedni właściciel jeździł bez klimy z tak głupiego powodu. Dlatego zastanawia mnie, czy po prostu opisy na płytce są zbyt ujednolicone dla wszystkich modeli, i po prostu funkcję przejmuje inny przekaźnik (nie sądzę, bo wg mnie po naciśnięciu włacznika klimy powinien któryś z nich 'cyknąć'), czy po prostu rzeczywiście poprzedni właściciel (kobieta zaznaczam

, jeździł bez klimy

. Może zbyt szybko zadaje pytanie na forum, bo zauważyłem ten brak dopiero wczoraj (kupiłem autko w lutym i to pierwsze załączenie klimy , a nie zdążyłem jeszcze nawt zawitać do sklepu po przekaźnik żeby wyeliminować te podejrzenie). Po prostu chciałbym się dowiedzieć od Was, czy w prawym górnym rogu macie przekaźnik w tym miejscu