.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 07:25:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: NAVIGACJA ZAMIAST ORYGINALNEGO RADIA
PostNapisane: 07.kwi.2005 10:23:40 
Użytkownik

Witam.
Chciałem wymienić w mojej a6 z 95 roku oryginalne radio blaupunkta delta cc na oryginalną navigację. W aucie posiadam system bose, wszystkie głośniki idą chyba przez wzmacniacze bo kostke mam wetkniętą do gniazda wzmacniacza a na końcówkach gdzie powinny być wpięte głośniki nic nie jest podłączone.
Schemat podłączenia naklejony na oryginalnej navigacji z audi (chyba też jest to blaupunkt) jest taki sam jak w moim radiu ale czy na pewno te kostki będą pasować i czy wszystko będzie działać ok.
Czy ktoś z was już to tak zamieniał?
Wiem że czeka mnie lekka sztuka przy konsoli ale cena navi jest teraz dość atrakcyjna i bardzo kusi mine żeby ją kupić lecz nie chaiłbym wydawać na darmo kasy lub też czegoś popalić w samochodzie. ;-)

Teraz:
małe i zwinne A3 1,9TDI (AHF) 110KM
i parę innych jeżdzidełek

Obrazek

Tytuł: Re: NAVIGACJA ZAMIAST ORYGINALNEGO RADIA
PostNapisane: 07.kwi.2005 21:11:28 
Użytkownik

CZARNYOLO napisał(a):
Wiem że czeka mnie lekka sztuka przy konsoli ale cena navi jest teraz dość atrakcyjna i bardzo kusi mine żeby ją kupić lecz nie chaiłbym wydawać na darmo kasy lub też czegoś popalić w samochodzie. ;-)

Rozmawialem ostatnio z dwoma ludzmi ktorzy mieli stycznosc z navi - jeden instalowal to w swoim samochodzie, drugi instalowal to komus.
Na tyle na ile sie dowiedzialem trzeba wymienic boczki srodkowej konsoli, do tego zmienic panel klimatyzacji i zrobic jeszcze kilka przerobek - w sumie instalacja tego ustrojstwa to c.a. drugie tyle pieniedzy co zakup samej nawigacji. IMO oplaca sie to bardzo srednio...

PostNapisane: 07.kwi.2005 22:21:54 
Klubowicz

Kwieto napisał(a):
Na tyle na ile sie dowiedzialem trzeba wymienic boczki srodkowej konsoli, do tego zmienic panel klimatyzacji i zrobic jeszcze kilka przerobek - w sumie instalacja tego ustrojstwa to c.a. drugie tyle pieniedzy co zakup samej nawigacji.

w C4/A6??? z kosztem instalacji to przesadziles albo tanio navi wiesz gdzie mozna kupic ;-)

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

PostNapisane: 08.kwi.2005 06:08:18 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
w C4/A6??? z kosztem instalacji to przesadziles albo tanio navi wiesz gdzie mozna kupic ;-)

nie wiem czy akurat w C4 - ja sie na tym nie znam, ja tym jezdze :"P

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2005 07:33:22 
Użytkownik

Na allegro navi można wyjąć za 700 - 800 złotych z kodem, a zdarza się też już w tej cenie antena i jakieś mapy.
Na allegro ogłasza się też klient który montuje navi ale do nowszej a6, w c4 też wstawiał miał mi przesłać zdjęcia ale do tej pory cisza.
Martwi mnie jednak ta sztukateria oknsoli. BILU to ty mi przesyłałeś te zdjęcia jakiś czas temu jak zamontowane były navi w c4 - większość to parodia.
Sprawdzałem wczoraj zamiast mojej delty cc z włączonym bose blaupunkta haidelberga, wszystkie kostki pasują i te od napięcia i te od wzmacniacza no i zagrało, jednak dzwięk czyściejszy jest przez delte.
Jeszcze jeden mankament haidelberga to to że po wyłączeniu radia za 2-3 sekundy jest trzask w głośnikach (chyba dopiero wyłącza zasilanie na wzmacniacze).
Navi ma identyczne wyjścia więc myślę że kwestia podłączenia jest wyjaśniona tylko te przeróbki!!!
Na zdjęciach od Bila wszystkie auta mają klimatronic, a ja mam manualną klimę.
Więc przeniesienie sterownika od wentylacji i klimy u mnie jest dużo trudniejsze.

Teraz:
małe i zwinne A3 1,9TDI (AHF) 110KM
i parę innych jeżdzidełek

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1