Witam,
Problematyka immobilajzera w Audi z roczników 95-99’ była poruszana wielokrotnie, lecz niestety do chwili obecnej nie została wyjaśniona w 100%
Problem dotyczy, sczytywania kodu z kluczyka za 3,4 razem oraz w moim przypadku zaświecanie się kontrolki immo na zegarach w czasie jazdy (zaświeca się na chwilkę i gaśnie lub mruga do czasu wyłączenia zapłonu)
Jak pisałem w poprzednich postach, w moim przypadku wprowadziłem już następujące „poprawki” :
- wymiana pętli indukcyjnej na stacyjce 2 razy (pierwszym razem wymieniłem na używkę i istniało podejrzenie, że ona również była niesprawna, druga jest nowa)
- sprawdzenie całej „stykologii”
- przylutowanie kabelka do cewki zbliżeniowej, ponieważ fabryczna złączka jest „niepewna”
- wymiana kabelka od centralki immo do cewki indukcyjnej na ekranowany (ekran po obu stronach przypięty do masy)
- test na 3 kluczykach
- w centralce immo wymienione elementy pojemnościowe (elektrolity) oraz rezystory, które z czasem mogły zmienić swoją rezystancję,
niestety, ostatnim punktem zostaje centralka immo, planuję zakupić w/w i wymienić
i teraz moje pytanie, prośba: posiadam notebooka oraz kabelki do A4, natomiast potrzebuję dokładny opis zaprogramowania kluczyków oraz jeśli to konieczne, adaptacji nowej centralki immo w jednostce centralnej. (jeśli ma ktoś opis adaptacji przepustnicy, również poproszę)
Bardzo proszę szanownych kolegów o pomoc w programowaniu (opis), oraz soft na emailika
_________________ BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !
było:
Audi A6 quattro 2.5 TDI.., silnik specjalnej troski
Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam
|