.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 05:42:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Asymetryczne lusterka??
PostNapisane: 12.kwi.2005 17:28:50 
Użytkownik

Jestem gościem na tym forum, nie jeżdźę Audi (na codzień, czasami służbowym A6) i zastanawiam się i nie daje mi to spokoju:
[size=7][url]DLACZEGO AUDI I INNE PANCERWAGONY MAJĄ ASYMETRYCZNE LUSTERKA ZEWNĘTRZNE, TZN LEWE WIĘKSZE OD PRAWEGO??[/url][/size] Czy mógłby mi ktoś to wyjaśnić jakoś racjonalnie?? Z góry dziękuję i przepraszam za lamerskie pytanie ale jeżdzę Toyotą i tam nie ma takich niespodziewanych niespodzianek.

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 17:38:33 
Moderator

Nie musisz się wydzierać.A wzrok też mamy dobry więć normalna czcionka wystarczy :< A jedno lusterko jest mniejsze żeby fura się do wąskiego garażu mieściła :):

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 17:52:49 
Użytkownik

Cytuj:
Nie musisz się wydzierać.A wzrok też mamy dobry więć normalna czcionka wystarczy A jedno lusterko jest mniejsze żeby fura się do wąskiego garażu mieściła

No niestety tego typu odpowiedzi się spodziewałem i... NIE MYLIŁEM SIĘ. Mam nadzieję, że znajdzie się u Was jakiś człowiek, kóry będzie mi umiał odpowiedzieć na to nieskomplikowane pytanie... :/

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 19:19:03 
Użytkownik

carewicz napisał(a):
No niestety tego typu odpowiedzi się spodziewałem i... NIE MYLIŁEM SIĘ. Mam nadzieję, że znajdzie się u Was jakiś człowiek, kóry będzie mi umiał odpowiedzieć na to nieskomplikowane pytanie... :/

przeciez Ci odpowiedzial... A Ty sie czego spodziewales, ze Ci ktos odpowie, ze opory powietrza mniejsze albo cos innego ? Prawe lusterko jest mniej wazne od lewego, poza tym w nowych Audi montuja juz oba takie same.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 20:00:17 
Użytkownik

Cytuj:
przeciez Ci odpowiedzial... A Ty sie czego spodziewales, ze Ci ktos odpowie, ze opory powietrza mniejsze albo cos innego ?

...uuuu, czyli poprostu nie wiecie, KIEPSKO... :zly:

Cytuj:
Prawe lusterko jest mniej wazne od lewego, poza tym w nowych Audi montuja juz oba takie same.

Mam nadzieję, że nie wszyscy użytkownicy Schwarzvagonów tak uważają, bo potwierdziłoby się, że jesteście najniebezpieczniejszymi użytkownikami dróg... ;-)

Prośba aktualna, intryguje mnie ta niedoskonałość AUDI, Was nie????

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 20:13:24 
Moderator

carewicz napisał(a):
Prośba aktualna, intryguje mnie ta niedoskonałość AUDI, Was nie????

Jaka niedoskonałość :/ Jeźdze Audi z jednym lusterkiem mniejszym już 8 lat i nie mam z tym żadnego problemu.W niczym mi nie przeszkadza ,że jest troszke mniejsze.Ale jak ktoś lubi sobie stwarzać problemy to zawsze może je wymienić na normalnych rozmiarów :):

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 20:21:38 
Użytkownik

Zgadza się, tylko jak konstruktor to wymyślał to musiał mieć w tym jakiś cel i o to Was pytam, jako najbardziej, wydawałoby się, zorientowaną grupę użytkowników tych samochodów.

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 21:00:46 
Użytkownik

carewicz napisał(a):
Zgadza się, tylko jak konstruktor to wymyślał to musiał mieć w tym jakiś cel i o to Was pytam, jako najbardziej, wydawałoby się, zorientowaną grupę użytkowników tych samochodów.

Lusterko od strony kierowcy jest dwudzielne a lusterko po drugiej stronie nie. Lusterko od strony kierowcy jest wieksze o pole ktore daje Ci inny kat obrazu.
Nie tyle wiec jedno z lusterek jest mniejsze, ile jedno z lusterek jest wieksze od drugiego.
Dlaczego nie powiekszono obu? A po co?
Za to nie trzeba skladac lusterek w waskich przejazdach.

Innymi slowy Twoje pytanie jest z gatunku: dlaczego Mercedes ma/mial we wszystkich modelach charakterystycznie "zebrowane" tylne swiatla. Albo dlaczego sultan nosi zielone szelki :"P

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 21:19:53 
Użytkownik

Cytuj:
Lusterko od strony kierowcy jest dwudzielne a lusterko po drugiej stronie nie. Lusterko od strony kierowcy jest wieksze o pole ktore daje Ci inny kat obrazu.
Nie tyle wiec jedno z lusterek jest mniejsze, ile jedno z lusterek jest wieksze od drugiego.
Dlaczego nie powiekszono obu? A po co?
Za to nie trzeba skladac lusterek w waskich przejazdach.

Dzięki i to jest odpowiedź, uratowałeś chonor grupy. Ma to sens, ale chyba nawet konstruktorzy audi doszli do wniosku, że to nie był fajny pomysł i naprawili już to, ja w Toyce też mam dwudzielne lewe ale są symetryczne względem osi samochodu.

Cytuj:
Innymi slowy Twoje pytanie jest z gatunku: dlaczego Mercedes ma/mial we wszystkich modelach charakterystycznie "zebrowane" tylne swiatla. Albo dlaczego sultan nosi zielone szelki :"P

...i po co to dodawałeś, jednak większość opinii o posiadaczach pan
Cytuj:
cerwagonów potwierdziłem.
Mimo wszystko dziękuję i SZEROKIEJ DROGI...

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 21:52:05 
Użytkownik

Auto: Audi A8 4.2q
carewicz napisał(a):

Dzięki i to jest odpowiedź, uratowałeś chonor grupy.
[/
quote]
Radziłbym popracować nad ortografią
:diabel:

Życie jest zbyt krótkie żeby jeżdzić dieslem! :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:01:50 
Użytkownik

W mesiu 190 jest podobny problem lusterko od strony pazazera ma inny ksztalt i wielkosc niz kierowcy i jakos nikomu to nie przeszkadza jezdzilem nim 2 lata i jakos mnie to nigdy nie nurtowalo. :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:03:30 
Użytkownik

carewicz napisał(a):

śmiszny jesteś ;) a to mi powiedz w jakim celu "konstruktor" w Audi dał akumulator na podszybiu w A4 (94-98) i niczym go nie osłonił tak, że woda z szyby spływa proto na nieosłoniety aku ??? Chyba miał w tym taki cel, żeby latac od serwisu i nowe aku kupować :peace:

jeśli chodzi o luserka to najprawdopodobniej zamyslem wspomnianego "konstruktora" było to, że najczęściej rysujesz/ zawadzasz prawym lusterkiem, więc lepiej żeby było mniejsze. teraz już tego nei robią, ale to nei znaczy, że to było złe czy moze naczej..gorsze.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:37:24 
Użytkownik

Zastanawiam się, czy niektóre samochody z wyśrubowanymi osiągami i z zawieszeniami na sprężynkach od długopisów, przy jakiejkolwiek asymetrii, byłyby w stanie utrzymać prosty tor jazdy. A antenę w tej toyce masz z boku, czy nie ryzykowali i też na środku? :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:43:10 
Użytkownik

Cytuj:
Zastanawiam się, czy niektóre samochody z wyśrubowanymi osiągami i z zawieszeniami na sprężynkach od długopisów, przy jakiejkolwiek asymetrii, byłyby w stanie utrzymać prosty tor jazdy. A antenę w tej toyce masz z boku, czy nie ryzykowali i też na środku?

No to się kuźwa wcale nie pomyliłem co do waszej "grupy", jesteście zwykłymi dresami w czarnych rdzewiejących pancerwagonach...(hahaha)
A propos Toyki to zapewniam cię, że najczęściej oglądasz tył tych samochodów, nie?? Ładny kufer...

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:44:35 
Użytkownik

zgadzam się z tezą iż jest to spore niedopracowanie stylistyczne...
na szczęście moje dotychczasowe audi są symetryczne :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:50:06 
Użytkownik

Spodziewałem się odpowiedzi na moje pytanie, a nie epitetów. Nie powinieneś się tak denerwować. :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:53:21 
Użytkownik

PETRUS napisał(a):
Spodziewałem się odpowiedzi na moje pytanie, a nie epitetów. Nie powinieneś się tak denerwować. :)

Przepraszam, nie chciałem Cię urazić, może racja, że podszedłem do Was z bagażem uprzedzeń i stąd moje nietaktowne słowa...
Jeszcze raz sorry i bez urazy, każdy jeździ czym lubi. Naprawdę byłem ciekawy czy te lusterka to tylko fanaberia designera czy ma to jakiś sens, no i w końcu mam jakiś trop. Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:54:57 
Użytkownik

Auto: Renata
carewicz napisał(a):
Cytuj:
Zastanawiam się, czy niektóre samochody z wyśrubowanymi osiągami i z zawieszeniami na sprężynkach od długopisów, przy jakiejkolwiek asymetrii, byłyby w stanie utrzymać prosty tor jazdy. A antenę w tej toyce masz z boku, czy nie ryzykowali i też na środku?

No to się kuźwa wcale nie pomyliłem co do waszej "grupy", jesteście zwykłymi dresami w czarnych rdzewiejących pancerwagonach...(hahaha)
A propos Toyki to zapewniam cię, że najczęściej oglądasz tył tych samochodów, nie?? Ładny kufer...

litosci czlowieku... co ty chcesz sobie udowodnic... wsiadaj w to swoje japonskie cudo i dalej w droge ...z dala od tego forum...
P.S albo zacznij sie zachowywac jak na czlowieka przystalo i nie wyciagaj przedwczesnych wnioskow , tym bardziej ze na tym forum jestes tzw"fresh" ... ;-)

Ostatnio edytowano 12.kwi.2005 22:58:48 przez spanky, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 22:55:14 
Użytkownik

I też pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 23:00:03 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
carewicz napisał(a):

Mam wrażenie, że Toyotami jeżdżą tupeciarze...

carewicz napisał(a):

Kiedyś mój ociec mi powiedział a propos aut z zielonym listkiem - albo go wyprzedź albo daj mu odstęp i niech jedzie w swoją drogę. Ciebie też bym wolał tak potraktować.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1