.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 20:27:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: kilka pytan o coupe
PostNapisane: 05.maja.2005 12:13:42 
Użytkownik

coupe 2.3 ng quattro:
1. Mam centralny zamek ten na powietrze jaki alarm jest mi potrzebny zeby zamykac drzwi z pilota? Jak zrobic domykanie szyb (tylko lewa domyka sie po podaniu impulsu pstryczkiem czytalem kiedys ze sterownik od szyb trza zmieniac jak ktos robil to niech pomoze, a najlepiej by bylo zeby mi jeszcze szyber domykal ale chyba teraz to juz za duzo chce :D)
2. Jak na moj gust za wysoko mi sprzeglo bierze to jest hydraulika wiec nic nie wyreguluje nie swiadczy to przypadkiem o zuzyciu tarczy?
3. Trzecie mam w glowie i czwarte tez ale to juz moze pozniej w innym temacie zebysmy sie nie pogubili :D

Tytuł: Siemanko
PostNapisane: 05.maja.2005 14:25:59 
Użytkownik

Widze ze nikt sie nie zainteresowal twoimi problemami....To wkuza co nie?A wiec pewnie niedewno zakupiles sobie zabaweczke co?Nie ma alarmu?Trudno.Powiem Ci jedno jak sie chcesz nacieszyc autem dluzej to raczej wydaj kase na pozadna szpile(blokada skrzyni biegoow).Alarm sobie zrobisz z czasem sam jak sie obeznasz co i jak i poczytasz historie forum.Alarmy to bujda na resorach.Gdy maja byc czule na wszystko(bujanie,zblizanie sie,holowanie,zbicie szybyitp) -staja sie upierdliwe.A gdy "troszke"zmniejszysz czulosc nastaw to owszem upierdliwosc mija ale pojawiaja sie np. urwane lusterka i wycieraczki....RAF SLUPSK

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2005 15:19:47 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
nie, że nie zainteresował, ale pytanie pierwsze jest do elektryka a nie do nas. Ja mam alarm z centralnym na pneumatyce chodzi. Nawet nie wiem jaki to jest, ale trochę za niego dałem.
A sprzęgło, tak czy siak, po takim przebiegu napewno jest zużyte.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2005 15:45:32 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Alarm mozesz podłaczyć każdy, gdzieś widziałem na forum wzmianke gdzie wciąć sie do centralnego, a co do domykania szyb to pewnie bedzie trzeba wymyślic jakis układ i dorobic przekażnik przeciażeniowy albo wyłaczniki krańcowe zeby odcinały prad po zamknieciu szyb i szyberdachu.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2005 13:04:55 
Użytkownik

to prawda ze szpila to podstawa i co do alarmu to zludzen nie mam chodzi tylko o wlasna wygode to ciagle krecenie kluczykiem sie uprzyksza. Ale powiem wam jeszcze cos o alarmie kiedys znajomy odbieral wlasny skradziony samochod oczywiscie za stosowna oplata i otrzymal od tych milych panow dobra rade ze "cos musi mrugnac". O alarmie juz wiem ze powinien byc taki o przedluzonym impulsie i ze zmienna polaryzacja ale nie wiem gdzie go wpiac zeby wszystko gralo no i te szyby nie ma ze mnie wielkiego elektronika ale przeciez to nie sa zeczy trudne moze ktos juz robil. Na specow teraz kasy nie mam a tak bym powoli zgromadzil potrzebne czesci kumpel tez kilka alarmow w zyciu zalozyl i jakos moze by to poszlo

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1