Cytuj:
1. telefon w a8 - da sie to uzywac?? co trzeba miec ?? czy lepiej wywalic
Trzeba miec duza karte sim. Domyslnie jak kupujesz karte to jest ona duzego formatu (jak kredytowa) i ze srodka wylamuje sie mala. Sa do kupienia adaptery "powiekszajace" malego SIMa. Mozna tez pojsc do obslugi klienta i wymienic Twoja karte na karte typu "tandem" - dwie karty z tym samym numerem. Wtedy jedna masz na stale w aucie a druga jak do tej pory w komorce. Trzecia opcja to ukpno najtanszego prapaida. Warto na nowa karte skopiowac zawartosc ksiazki z aktualnego telefonu. Wybieranie numeru podczas jazdy to troche porazka.
Ja mam tel w bmw i mam tam pusta duza karte sim (czyli kawalek plastiku z miejscem po malej). Dziura po malej jest zaklejona tasma "skocz" i gdy jade w dluzsza trase to sobie wklejam i juz. Ale najlepsze rozwiazanie to podwojna karta.
Jesli telefon jest jednozakresowy to na moj rozum powinien byc to tylko 900MHz a nie 1800 ale moze sie myle.
Cytuj:
3.mozecie podac gradacje radyjek audi?? mam delte i system BOSE jest cos wyzej lepiej??
Ogolnie to
beta , gamma, delta (z obsluga zmieniarki), concert, chorus, symphony - oj jest tego troche. Jesli masz delte ze zmieniarka to jest to zmieniarka Alpine z innym Kablem. Wymieniajac radio na inne musisz sie upewnic, ze obsluzy posiadana zmieniarke (nowsze radia inaczej komunikuja sie ze zmieniara) oraz, ze da sie radio podlaczyc pod BOSE. W praktyce od delty w gore sie da ale czesto wymaga to ingerencji przez VAGa lub posiadania dobrego manuala o ustawianiu radia (chyba jest na stronie TiKan'a)
Cytuj:
4. niedziala zmieniarka - error 00 jakies podpowiedzi?
tez tak mialem. Sprobuj odlaczyc zmieniarke i podlaczyc jeszcze raz. Zrob to w dwoch wariantach - z kaseta w srodku i bez, powinno ruszyc