Witam prosze kolejny raz o pomoc , sprawa jest nastepująca : Posiadam coupe z 90r 2,3NG 10V + LPG , mam problem z odpaleniem go na cieplym silniku na benzynie (na gazie pali ale trzeba chwilke pokrecic) , facowiec stwierdzil że czujnik temperatury daje złą mieszanke , pomyslalem ze moze faktycznie jakis czujnik temp. bo i nie wskazuje mi temperatury wody na desce rozdzielczej ( nieraz tylko trąci do góry ) , powiedziano mi że może czyjnik BOSCH o symbolu 0 280 130 053 znajdujący sie na gorze po prawej stronie wkrecony w przewód powrotu wody 2 pinowy , zakupilem odrazu jakis niby zamiennik włoskiej firmy o symbolu 100 245 755 ( kształt ten sam ale inny kolor głowki biały a orginal czarny) wkreciłem go i jak z bata strzelil pali odrazu ale tym razem z kolei nie dawkował ssania i na zimnym musialem ostro na obrotach trzymac a to zabójcze , wkurzylem sie i zakupiłem nowego BOSCHA o symbolu takim samym jak orginał i w efekcie wróciłem do punktu wyjscia nie chce dziargac na ciepłym z benzyna ( na zimnym na momęcie pali na ciepłym a ni drgnie tylko na gazie) , jestem zły bo i temperatury też mi nie wskazuje , jest jeszcze jeden czujnik dokładnie pod tym ale nie chce w ciemno kupywac bo znow wydam na marne a na probe w serwise nie dają ( a za sprawdzenie słono krzyczą) . Proszę o pomoc bo mam juz dosc tych czujników , ostatnio ktoś stwierdził za może to sonda lambda ( z tym że on chodzi dobrze jak już odpali ) nie wiem ludzie pomocy moze ktoś wie , a moze to faktycznie ten drugi czujnik pod spodem , a przy okazji mam na psrzedaż nowke czujnik ktory zakupiłem na marne za 85zł w ASO , odsprzedam go za 40zl symbol taki jak u gory 0 280 130 053
_________________ Jesten posiadaczem audi coup 2,3 10V, z roku 1990 , przebieg okolo 230tys. , olej mineralny Mobil , szukam cennych rad na temat silnika i ewentualnie części
|