.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.cze.2025 00:23:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skrzeczący wentylator
PostNapisane: 24.lis.2005 22:47:41 
Użytkownik

W mojej Audi 100 jak sie pojawia zima zawsze rano piszczy okrutnie wentylator ten od nadmuchu. Piszczy tak ok 10-15 minut i milknie. Podobnie jest gdy latem dostanie chłodnego powietrza z klimy to skrzeczy tak że chocby na dworze było z 50 stopni to i tak wolę klime wyłączyć. Co roić. Prosze o pomoc - bo juz raz go wymieniałem pochodził troche i znów piszczy? czy tam jest tylko jede?. Ta Audi to cygaro z 1987 roku 2,2. Prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 23:09:33 
Klubowicz

Kup dobry system Audio - u mnie się sprawdziło :peace: :diabel:

Szczerze to sporo roboty by się tam dostać i wymienić łożyska...

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 06:29:24 
Użytkownik

Witam. W moim Audi, ten dziwny dźwięk, to było ocieranie się wirnika nadmuchu o obudowę. Trzeba było bardzo dokładnie ustawić silnik w tunelu, ponieważ wirnik nadmuchu ma bardzo małe luzy względem obudowy. Wymieniłem też silniczek oryginalny (całkowite wytarcie komutatora) na silniczek nadmuchu ze 125p (ma inną średnicę, trzeba robić pierścienie redukcyjne).
Pozdrowienia.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1