.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.cze.2025 13:47:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podświetlenie regulacji lusterek w C4...POMOCY !!!
PostNapisane: 29.lis.2005 17:22:33 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Witajcie! Spodobała mi się ta stronka i chciałbym się radzić i udzielać porad! Mam pytanie pierwsze: w jaki sposób wymienia sie żarówki w regulatorze lusterek w C4! Czy tą całą część sie wyjmuje od tyłu przodu? Czy sie podważa śrubokrętem kółeczko sterowania? Pomóżcie bo kupiłem Audi i musi mi świecić wszystko jak należy...Z góry dziękuję... ;) :?:

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2005 17:46:29 
Użytkownik

Auto: Cabrio V6
Z tego co pamiętam to można się do modułu dostać wyjmując radio, wypinając kostke sterowania i wypychając sterownik od tyłu (tam są zatrzaski mozna je lekko podważyć). Po wyjęciu radia i zmacaniu sytuacji organoleptycznie nie powinno byc problemu. Co do podświetlenia - nie wiem jak to wygląda w środku, ale jak sobie poradzisz to byłoby miło jakbyś napisał.

Audi 100 C4 AAR 1991 sedan zyclam pearl (2005 - 2012)
Audi A6 C4 AEL quattro 1996 Avant aluminium silver (2007 - 2015)
Audi Cabrio 8G ABC 1997 kabriolet brilliant black (2014 - ...) [.: TERAZ MY :.]

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2005 17:57:27 
Użytkownik

Aby wymienić spalone żarówki musisz wyjąć sterownik. Aby to zrobić trzeba zdjąc małą prostokątną zaślepkę znajdującą się po lewej stronie sterownika i pod nią będzie wkręt. Po wyjęciu sterownika można go swobodnie rozebrać. Wszystko się trzyma na zatrzaskach.

Audi 100 C4 2.8 V6 - było (2002 - 04.09.2005)
Audi 4 life!!!Homie.

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2005 17:57:54 
Użytkownik

Tam są przylutowane 2 żarówki, takie dziwne. Ja kiedy wymieniłem je i wstawiłem tam takie kupione w sklepie elektronicznym na 24V. Powinny dłuzej wytrzymać niż oryginalne. Próbowałe tam podlutować LED-y ale słabo to wyglądało, bo LED-y mają soczewkę i świecą kierunkowo a tu potrzebne jest światło rozproszone.

Odnośnie montażu i demontażu, to nie musisz wyciągać radia. Ja zdjąłem maskownicę od klimatronika i cały panel jest na jednej śrubie. odkręcasz ją i już masz panel w ręce.

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2005 00:08:16 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Dzieki !!! Bardzo...Pobawie sie tym jak tylko znajde czas mam nadzieje, ze mi sie uda, wczesniej nie mialem tylu bajerow w aucie (Audi C3 1.8) teraz jest Full Wypass Jak to mowicie ""Niunia""jest z tej AuDIcy...

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2005 00:38:18 
Klubowicz

Moje C3 A200 to nie to samo co C4, ale myślę, że sterownik do lusterek jest taki sam. Jak będziesz to robił to uważaj żeby nie wypadła Ci mała kuleczka ze środka podczas rozbierania samego sterownika. Żeby go rozebrać będziesz musiał użyć do tego małych śrubokręcików aby podważyć od każdej strony zaczepy. Ten biały środek z obudowy wyjdzie Ci bez problemu jak będziesz rowno go wyjmował z każdej strony. Jak to rozbierzesz to leć z tym najlepiej do elektronika - wlutuje Ci takie małe żaróweczki w przeciągu minuty. Ja u siebie jak wymieniałem i podchodziłem do tego z za dużą lutownicą to zlutowałem kilka ścieżek i zrezygnowałem. Bez dobrej i małej lutownicy nie dasz rady. Gość naprawił to co zlutowałem i wlutował nowe żaróweczki za 5 zł. Poskładałem sterownik do kupy z resztą i śmiga :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2005 07:29:02 
Użytkownik

pazdzioch napisał(a):
Moje C3 A200 to nie to samo co C4, ale myślę, że sterownik do lusterek jest taki sam. Jak będziesz to robił to uważaj żeby nie wypadła Ci mała kuleczka ze środka podczas rozbierania samego sterownika. Żeby go rozebrać będziesz musiał użyć do tego małych śrubokręcików aby podważyć od każdej strony zaczepy. Ten biały środek z obudowy wyjdzie Ci bez problemu jak będziesz rowno go wyjmował z każdej strony. Jak to rozbierzesz to leć z tym najlepiej do elektronika - wlutuje Ci takie małe żaróweczki w przeciągu minuty. Ja u siebie jak wymieniałem i podchodziłem do tego z za dużą lutownicą to zlutowałem kilka ścieżek i zrezygnowałem. Bez dobrej i małej lutownicy nie dasz rady. Gość naprawił to co zlutowałem i wlutował nowe żaróweczki za 5 zł. Poskładałem sterownik do kupy z resztą i śmiga :peace:

Bardzo cenne uwagi ;) . Ja właśnie rozbierając ten panel zgubiłem tą kuleczkę i potem szukałem jej z 20 minut. Na szczęście znalazłem :): .

Tak więc - ostroznie rozbieraj ten moduł.

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2005 11:31:41 
Użytkownik

masz sobie jeszcze tutaj zajżyj ,co prawda mowa jest tam o B4 ale przełącznik jest taki sam jedynie jego umieszczenie sie różni.

http://forum.audiklub.org/viewtopic.php ... highlight=

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1