.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 11:03:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: PODŚWIETLENIE DESKI W B4
PostNapisane: 14.gru.2005 11:46:39 
Użytkownik

kilka dni temu padła mi elektryka w szybah iszyberdachu,okazało sie że to sterownik, naprawili mi i kazało sie że padło podświetlenie deski rozdzielczej.....chodzi dokładnie o zegary (kontrolki świateł i kieunkowskazów są i podswietlenie przełączników ogrzewania również)

bezpiecznik nr 12 spprawdziłem jest dobry.

gdzie można szukać takiego stanu rzeczy?? moze jakiś przekażnik jest od tego?? wyczytałem gdzieś że to może być zwarcie w kablu w tylnej klapie (ten który często pęka na zgięciu) czy to prawda??

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 12:18:27 
Użytkownik

otworz klape i "pogmeraj" kablem na zgieciu - u mnie odpala to oswietlenie bagaznika, bo akurat taki a nie inny kabel jest uszkodzony. Na pewno bedziesz w stanie stwierdzic, czy wiacha jest uszkodzona

Jak sprawdzales bezpiecznik, na oko? Czasem nie widac, ze jest spalony i warto wlozyc nowy na probe

ABC@8G7

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 14:25:12 
Użytkownik

typson napisał(a):
otworz klape i "pogmeraj" kablem na zgieciu - u mnie odpala to oswietlenie bagaznika, bo akurat taki a nie inny kabel jest uszkodzony. Na pewno bedziesz w stanie stwierdzic, czy wiacha jest uszkodzona

Jak sprawdzales bezpiecznik, na oko? Czasem nie widac, ze jest spalony i warto wlozyc nowy na probe

kabel własnie zrobiłem bo nie miałem też podświetlenia tablicy, ale nadal nie mam podświetlenia deski i regulacji nawiewu

czy oprocz bepiecznika jest jeszcze jakis przekaźnik od tego oświetlenia??

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 14:54:44 
Użytkownik

gylo_rm napisał(a):
typson napisał(a):

kabel własnie zrobiłem bo nie miałem też podświetlenia tablicy rejestracyjnej, ale nadal nie mam podświetlenia deski i regulacji nawiewu, oraz okazało sie że po tym jak zrobiłem kabel w klapie nie gaśnie mi kontrolka od air bagu :( czy ktoś może mi pomóc??

czy oprocz bepiecznika jest jeszcze jakis przekaźnik od tego oświetlenia??

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 15:11:16 
Użytkownik

Nie zaszkodzi sprawdzić żarówek chociaż mało prawdopodobne żeby wszystkie naraz padły -te od nawiewu to banał. Sam niedawno dogrzebałem się dzięki uprzejmości doświadczonych forumowców. Wyciągasz, pokrętła –siłą ciągniesz do siebie i już, potem dwie śrubki krzyżakowe mocujące panelik i masz żarówki jak na dłoni. Licznik, to o jakieś 10-15 minut dłużej.

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 15:12:07 
Użytkownik

Może jedno naprawili a drugie zepsuli?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1