.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.cze.2025 09:44:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problemy na gazie
PostNapisane: 26.gru.2005 22:46:00 
Użytkownik

Witam wszystkich i prosze o rade mam 80-e B4 z 1993 z gazem 2,0 wtrysk jednopunktowy od miesiąca coś sie pie... na benzynie jest O"K a na gazie nie chce się bujać dojdzie do setki a potem moge deptać gaz i nic na luzie ładnie wchodzi w obroty nie dusi się zapłon też jest O"K ładnie rusza na jedynce ciągnie aż miło ale dalej na następnych biegach rozpędza się do pewnego momentu a potem utszymuje się stała prędkość i obroty i tak na każdym biegu napewno nie jest to spowodowane jakością mieszanki bo prubowałem na wszelkie sposoby i to samo- byłem na regulacji coś pokrecił w mieszance troche przy reduktorze MAM AGC TOMESETTO i było lux może jakieś 40 km a potem to samo wkońcu ja z ciekawości też wsadziłem swoje pazurki i oczyściłem dokładnie cały reduktor ale na nic pokręciłem troszke jedną z regulacji w reduktorze bo ta druga niestety nie dała się ruszyć gołymi palcami i pomogło ale też dosłownie na jakieś 25 kilosuw potem to samo spala 12,5 litra na razie szlak mnie trafia jak byle jaka polonia mnie wyprzedza wybieram się z nowu do gazownika - teraz do innego ale jeszcze postanowiłem tu poszukać pomocy jak ktoś może mi coś poradzić bardzo będe wdzięczny- pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2005 07:55:37 
Użytkownik

Witam, po pierwsze szybko do Newbie zanim ktoś Cię "objedzie". Po drugie mało szczegółów. Jaka instalka (I czy II gen.), ile ma przelatane (szczególnie parownik), kiedy wymieniany filtr gazu.
Myślę, że to wina filtra, albo zużytego parownika, ewentualnie kiepskiego kompa LPG (II gen.), który nie radzi sobie z regulacją składu mieszanki. Może też być przymarzający parownik.

Tytuł: problemy na gazie
PostNapisane: 27.gru.2005 09:39:06 
Użytkownik

instalacja jest roczna filtry są nowe przebieg z instalacją 20tyś a co bo ogrzewania jest lux można jeżdzić w podkoszulku temperature trzyma prawie 90 stopni może faktycznie jest coś z elektroniką

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2005 12:24:09 
Użytkownik

Mirek, ogrzewanie wnętrza to jedno, a ogrzewanie parownika to inna bajka. Filtr gazu po 20 tys. to ja bym szybciutko wymienił :). Sprawdź, czy parownik nie przymarza i czy poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku jest na właściwym poziomie.
No i w dalszym ciągu nie piszesz jaka to instalacja :( . Jaki komp itd.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1