Łysy2 napisał(a):
uminn napisał(a):
witam , sorrki za OT ale mam małe pytanko, moja B3 tez lyka troszke oleju i chciałbym wymienic uszczelniacze zaworów, trzeba zdejmować głowice, słyszałem o innym sposobie, mozecie mi cos poradzic
dobrze słyszałeś, jest taka możliwość ale najlepiej żeby robił to ktoś kto już to wcześniej praktykował bo jak np.wpadnie zawór to i tak się nie obejdzie bez zdjęcia.same gumki polecam firmy "Victor Reinz" są tanie i jakościowo całkiem całkiem.
Demontujesz pokrywe zaworów wyciągasz wałek i inne bzdety typu szklanki zaworowe.
Odkręcasz świece z cylindra z którego potrzebujesz wymienić gumki.
Uszczelniasz otwór i wciskasz pistolet ze sprężonym powietrzem i dmuchasz.Ciśnienie jakie się wytworzy w cylindrach trzyma zawór w pozycji zamkniętej.
W międzyczasie montujesz na głowicy ściągacz do zaworów ,ściskasz sprężyny ,zdejmujesz zamki zaworowe ,odkładasz to wszystko na bok i zajmujesz się wymianą uszczelniacza.Póżniej składa się tpo z powrotem w odwrotnej kolejności.
Sposób fajny tylko czy warto zachodu dla uszczelki za 45 zł.Niech Ci się nie uda zawór wpadnie do środeczka i tak bedziesz głowicę ściągał
Pozdrawiam