.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 10:53:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Lampa cała czy tylko klosz A4 B5
PostNapisane: 29.gru.2005 23:10:52 
Użytkownik

mam pęknięty klosz lampy przedniej w A4 B5 muszę wymienić całą lampę czy jest możliwośc wymiany jamego klosza? widziałem tam jakieś zaczepy, wygląda że można klosze zdjąć, nie mam pojęcia a lampa cała, więc może nie trzeba wymieniać?

Tytuł: Re: Lampa cała czy tylko klosz A4 B5
PostNapisane: 30.gru.2005 15:27:19 
Użytkownik

pinyo napisał(a):
mam pęknięty klosz lampy przedniej w A4 B5 muszę wymienić całą lampę czy jest możliwośc wymiany jamego klosza? widziałem tam jakieś zaczepy, wygląda że można klosze zdjąć, nie mam pojęcia a lampa cała, więc może nie trzeba wymieniać?

możesz wymienić tylko klosz, wyjmujesz reflektor, odpinasz zapinki i zdejmujesz klosz. Tylko zwróć uwagę czy ma reflektor BOSCHa czy VALEO - bo sa inne klosze do nich. Z tego co wiem w ASO kupisz sam klosz jako część zamienną, ale widziałem niedawno ktoś wystawiał same klosze własnie do B5 na Allegro, chyba po 50 zł sztuka. Poszukaj.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 18:42:58 
Użytkownik

dzięki bo już myślałem że będę musiał cała lampę kupić, a lampa firmy BOSCH, zaraz zaczynam szukać na allegro choć przyznam żę samych kloszy tam nie widziałem, no ale ja szukałem całej lampy .

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 18:43:46 
Użytkownik

dzięki bo już myślałem że będę musiał cała lampę kupić, a lampa firmy BOSCH, zaraz zaczynam szukać na allegro choć przyznam żę samych kloszy tam nie widziałem, no ale ja szukałem całej lampy .

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 18:56:33 
Użytkownik

pinyo napisał(a):

zaoszczędzę Ci szukania. masz tutaj za grosze :

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=78357785

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 19:03:19 
Użytkownik

Silent bob- wielkie dzięki, zaraz dzwonię do gościa żeby wysyłał. Nie wiem tylko czy poradzę sobie z demontażem i montażem tego szkła ,auto mam dopiero 1,5 tygodnia i jeszcze nic w nim nie rozkręcałem, a poprzednio miałem i mam same VW gdzie wszystko jest na dwie śrubki.

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 19:25:13 
Użytkownik

pinyo napisał(a):
Silent bob- wielkie dzięki, zaraz dzwonię do gościa żeby wysyłał. Nie wiem tylko czy poradzę sobie z demontażem i montażem tego szkła ,auto mam dopiero 1,5 tygodnia i jeszcze nic w nim nie rozkręcałem, a poprzednio miałem i mam same VW gdzie wszystko jest na dwie śrubki.

dasz sobie radę, tutaj szkło AFAIK trzymają tylkoe te zapinki metalowe. Jak je zdejmiesz podwaz delikatnie śrubokretem, albo czymś takiem - pewnie będzie lekko zapieczone. Spytaj gościa czy to na oryginał, bo w opisie aukcji chyba nie jest to napisane, ale pamiętam, że sam od niego coś kupowałem - jakieś kierunki czy coś i było ok, ale ja kupowalem chyba jeszcze do C4 wtedy - tak mi sie kojarzy, albo kierunki juz do A4 boczne klar.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 21:49:18 
Użytkownik

szkła mówi że orginał, już zamówiłem, powiedział że daje jeszcze gratis jakieś podkładki gdyby stare się zniszczyły. nie wiem tylko jak wyjąc lampę ,dojścia zabardzo nie ma . z prawej strony, jest tam prostokątany plastik do filtra powietrza a od góry widać tylko dwie śrubeczk, chyba nie ostatnie , co muszę zdjąć żeby wyjąc lampę

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 11:03:09 
Użytkownik

pinyo napisał(a):
szkła mówi że orginał, już zamówiłem, powiedział że daje jeszcze gratis jakieś podkładki gdyby stare się zniszczyły. nie wiem tylko jak wyjąc lampę ,dojścia zabardzo nie ma . z prawej strony, jest tam prostokątany plastik do filtra powietrza a od góry widać tylko dwie śrubeczk, chyba nie ostatnie , co muszę zdjąć żeby wyjąc lampę

otwierasz maskę - najpierw wyjmujesz sam migacz ( od góry musisz przekręcić taką wajchę żeby go odpiąć od lampy - wysuwasz migacz do przodu - później odkręcasz dwie śrubki od góry w reflektorze, póżniej jeszcze jedną śrubkę która znajduje się z boku reflektora pomiędzy reflektorem i migaczem i wyciągasz cały reflektor, odpinasz wtyczki i idziesz do domu wymienić klosz :) Jakby co to daj znać na prv mam gdzieś instrukcję w pdfie jak to zrobić, ale po angielsku.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1