.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 09:00:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: obrotomierz zewnętrzny b4 tdi, jeszcze kilka pytań od nowego
PostNapisane: 10.sty.2006 13:44:39 
Użytkownik

witam po raz pierwszy
1.od jakiegoś czasu jestem zadowolonym posiadaczem b4 tdi bez obrotomierza, szukałem całego zegara z obrotomierzem ale niestety nie znalazłem i tak wpadłem na pomysł, że przecież możnaby zamontować zewnętrzny obrotomierz. ćwiczył ktoś może coś takiego. w poprzednim aucie miałem i się bardzo przyzwyczaiłem.
2. przy max skręconych kołach stuka przegub, ciekawy jestem czy jeszcze pociągnie parę kilometrów czy lepiej go wymienić. nie mocno ale lekko go słychać.
3. obok przełącznika klimy jest przycisk zamykania dopływu powietrza z zewnątrz czy jakoś tak to się nazywa, zauważyłęm, że działa tylk z włączoną klimą, bez niej ta funkcja nie działa, czy to normalne?

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 17:44:22 
Użytkownik

Ad 1)
Coś kiepsko szukałeś. Na Allegro dzisiaj znalazłem 2 sztuki :) :
-> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79286161
-> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80504423

Są one co prawda od benzyniaka, ale poza tym, że zakres obrotów jest zwiększony do 7 tys. (w TDI - 6 tys.), wszystko pozostałe będzie pasować.
Ja osobiście mam w swoim takie zegary i jest OK, tzn. nie ma żadnych przekłamań...
Nie działają poprawnie tylko zegary od V6 (czyli 2.6 i 2.8 - prędkościomierz chyba do 260km/h)...
Niedawno był na forum wątek o zegarach... -> poszukaj :peace:
Co do zewnętrznego... To gdzie go będziesz trzymał? Na kolanach? :)

Ad 2)
Nie wiem... Ja bym wymienił... Ale wszyscy mi mówią, że jestem zboczony na punkcie swojego auta, więc moja ocena nie jest obiektywna... :D

Ad 3)
Jest to normalne... Tak ma to działać :)
I uprzedzając ewentualne następne, sezonowe pytanie: Klimatyzacja nie załącza się, gdy temperatura na zewnątrz spada poniżej +5.
I decyduje o tym czujnik, który czasami lubi się nagrzać od nagrzanego auta i mimo tęgich mrozów klima działa, choć nie powinna :P
Jest na ten temat spory wątek: ABC Klimatyzacji...

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 18:07:40 
Użytkownik

nie na kolanach, ale mam taki mały okrągły VDO i miejsce by się znalazło. co do reszty dzięki za info.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1