.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 00:12:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wyciek oleju.....B4
PostNapisane: 25.sty.2006 18:26:44 
Użytkownik

Witam wszystkim forumowiczów!
Mam pewien drobny z pozoru ale kłopotliwy wyciek oleju, bo po prostu nie wiem skąd. Olej spływa po gumowej osłonce czujnika oleju , który sie miesci w bloku(?) pod tzw chłodniczką oleju , do której mocowany jest filtr oleju. Myślałem że to wyciek spod rozdzielacza zapłonu, ale nie jestem pewien poniewaz wokół rozdzielacza wydaje sie tylko nieco "wilgotno" od oleju tak jakby sie pocił stamtad a nie leciał. Jednak nie wiem na pewno bo całego obwodu mocowania nie sposób objąc wzrokiem(brak dostępu). Wykluczyłem natomiast oring pod wymienioną juz chłodniczką oleju , ponieważ tam ten uszczelniacz wymieniałem latem. Nie wiem czy nie leci spod samego czujnika, ale nie wygląda na to bo pod gumową osłonką jest suchy.
Moze ktoś wie skąd taki dziwny wyciek, który powoduje spore ubytki i koszty oleju.
Audi 80 B4 2.0 ABK

Tytuł: Re: wyciek oleju.....B4
PostNapisane: 25.sty.2006 19:28:53 
Użytkownik

gronk napisał(a):
Mam ....wyciek oleju, bo po prostu nie wiem skąd. ........, ale nie jestem pewien ......... wydaje sie ......... tak jakby.......Jednak nie wiem na pewno .........Nie wiem ........... ale nie wygląda na to ............Moze ktoś wie skąd taki dziwny wyciek, który powoduje spore ubytki i koszty oleju.
Audi 80 B4 2.0 ABK
:peace:
No, to ja tez nie za bardzo wiem :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2006 19:50:01 
Użytkownik

Ja mam problem a niektórzy forumowicze sobie jaja robią i posty zdobywają dzięki głupim odpowiedziom. Niech pisze ktos sensowny albo niech nie zawraca gitary. Co mam napisac? Że wiem jak nie wiem? Sorry że sie uniosłem, czekam na pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2006 20:58:34 
Użytkownik

Nie chodzi o nabijanie postow, bo za to nie placa!! Tyle ze opowiadasz o wyciekuktory masz ale nie z tad skad moze byc, bo wykluczasz te mozliwosc. Swietna diagnoza i opis :) Mialem dzis tez wyciek oleju ktory probowalem zlokalizowac. 2!!! godz z latarka na czworaka i znalazlem :diabel: . Szmata do reki i heja. aA jeszcze uzywalem plynu usuwajacego oleje. Jedziesz sprajem po tych elementach co zabrudzone i po czasie masz swiezutki wyciek zlokalizowany.
Tyle, ze mnie zalezalo na tym, bo syfu pod maska nie zniose i olejem w budzie jedzie.
Konkretna usterke czy problem to na forum jak najbardziej zglaszac trza, a z pierdolami typu cos tam- gdzies tam to nie warto chyba. Ciezko to zdiagnozowac. I tyle.
Pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2006 06:47:06 
Moderator

Wątpię żeby olej wyciekał spod czujnika oleju. Są tylko dwa miejsca gdzie może przeciekać. Albo wspomniane przez Ciebie mocowanie chłodnicy oleju do bloku, albo przy uszczelce filtra oleju. Innych miejsc tam nie ma.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1