Witam! Od dluższego czasu przeglądam to forum. Dziś dopiero zdecydowałem się zarejestrować i napisać mój pierwszy post.
Szukałem na tym forum informacji na temat AUDI A8 2.5 TDI V6.
Zauważyłem wiele złych opini, a konkretniej ta temat tego silnika.
Kiedyś byłem w serwisie volkswagena (nieoficjalnym) i spytałem mechanika co sądzi na temat tego silnika. Odpowiedział mi że jest to silnik "nie do zajechania". Na forum znalazłem wypowiedź, że po 150tyś zaczyna się psuć.....czy to na prawdę tak jest? Przecież każdy kto się nie zna mógłby coś takiego napisać. Ja bardziej bym wierzył w to co powie mechanik, który ma doświadczenie, niż komuś kto napisał sobie zwykły post na forum.
Zużycie paliwa - wiadomo do około 10l/100 w mieście. Samochód waży 1550kg. W tym tiptronic i jeszcze quattro, które daje jakiś opór i zabiera trochę mocy (czy to prawda?). Przeglądająć oferty na
www.mobile.de jest dużo egzemplarzy '98 (taki rocznik mnie interesuje) z przebiegiem około 200tyś za niecałe 50 tyś zł. Ten samochód jest tyle warty? Czy to wyjechany złom? Przecież nowe A8 trochę kosztuje...to co będzie za 5 lat?
Jak z tym wszystkim jest? Można kupić A8 2.5 TDI V6 QUATTRO 200tyś km za niecałe 12 tyś euro? Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania i ogólne opinie na temat tego samochodu.