.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 20:59:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problemy z temperatura i z ogrzewaniem Audi C4 2.8
PostNapisane: 10.lut.2006 19:17:53 
Użytkownik

Witam! Mam nastepujacy problem: Posiadam C4 2.8 i temperatura mi dochodzi nawet do 110, 120 stopni (w trasie utrzymuje sie na 100 st.) juz trzy razy mi wywalilo plyn chlodniczy korkiem od zbiorniczka,wystarczy ze samochod stoi na postoju i łapie taka temperature lub jak daje mu sie dobrze w "pedał", w samochodzie nie bylo ogrzewania i zostala wymieniona nagrzewnica, teraz ogrzewanie jest ale nie ma zimnego nawiewu, nie wiem jaki jest powod. I mam jeszcze jedno pytanie: Czy przy wymianie termostatu trzeba rozpinac rozrzad?
Prosze o pomoc.
Dziękuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2006 19:27:56 
Użytkownik

A chlodnica jest goraca przy tej temperaturze czy zimna mozliwe ze to termostat. A co do wymiany termostatu to niestety trzeba zdejmowac rozrzad zlec to komus kto sie zna bo jak przestawisz rozrzad to kicha moze potem nie byc komu ustawic. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2006 21:01:48 
Użytkownik

nie trzeba zdejmować rozrządu do wym termostatu w v-6 było na forum w formie fotostory jak to zrobić.
i jeszcze jedno aby wymienić pasek nie potrzeba listwy.po warunkiem żę pierwotnie pasek jest poprawnie założony. wystarczy nitro pisakiem oznaczyć kropkami na silniku ,kołach i pasku punkty odniesienia .
ze starego paska przenieść te punkty na nowy pasek. zgrać punkty. założyć i nie ma możliwości aby się przeuneło. to staa metoda z czasów kiedy nie było literatury na 100% pewna.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2006 21:08:34 
Klubowicz

Arecki napisał(a):
A co do wymiany termostatu to niestety trzeba zdejmowac rozrzad zlec to komus kto sie zna bo jak przestawisz rozrzad to kicha moze potem nie byc komu ustawic. :peace:

Chuck Norris byłby niezadowolony, że gadasz takie olbrzymie bzdury :diabel:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1