.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 04:13:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kontrolki i obrotomierz
PostNapisane: 17.sty.2006 13:23:52 
Użytkownik

Witam, czy ktoś z Was miał podobny problem lub zna na to jakiś sposób, a mianowicie: jadę samochodem parę kilometrów aż się nagrzeje na maksa, gorące powiietrze leci z ogrzewania (zimą) aż tu nagle obrotomierz się wyłącza, wskazuje zero, a latem jak auto się nagrzeje to odrazu to widać jak przekręcę kluczyk dodatkowo nie świecą się kontrolki, działa tylko AIRBAG. Wystarczy że mocniej ruszę zegary w tym otworze w którym są umieszczone i czasami sytuacja opanowana, ale gdy znów się robi goąco (zima - ogrzewanie, lato - od słońca) sytuacja się powtarza. Zegary nie raz wyjmowałem, żeby wymienić żaróweczki i żadnego zwarcia nie ma, dlaczego dzieje się tak gdy robi się gorąco w środku?

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2006 13:38:55 
Użytkownik

Żarówczki to nie wszystko. Warto by ktoś kompetentny przjrzał ścieżki w zegarach.

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2006 13:42:48 
Użytkownik

Witam
To zimny lut.
Mam taką samą sytuację, bujam się z tym już nie wiem ile, kilku magików podchodziło do tego ale szybko rezygnowali, znalazłem jeszcze jednego i ten twiedzi (przez telefon) że zrobi, za parę dni jade do niego i zobaczymy co powie. Jak nie zrobi zawsze zostaje kupno używanych za ok 300zł ale jest ryzyko że tak samo się zrobi - dlatego traktuję to jako ostateczność.
Już kiedyś poruszałem ten wątek na forum i i było kilka porad co można spróbować zrobić.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2006 22:39:07 
Użytkownik

Kochany Kolego!
Jesteśmy z jednej technicznej stajni Audi. Nie gniewaj się, że w tej trudnej dla Ciebie sytuacji zwracam uwagę, ale nie wiem z jakiego powodu co raz więcej osób popełnia ten błąd i ja się z tym nie godzę. Mianowicie "obrotomierz", a nie "obrotościomierz", wszak parameterm mierzonym są "obroty", a nie "obrotość". Pozdrawiam.

Łączę miłość do Niuń "Czekoladkowych" oraz Srebrzystej.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2006 12:58:49 
Użytkownik

Witam ponownie.
No i nadeszła ta chwila, dzisiaj odbieram samochodzik od magika-elektryka. Stwierdził na plytce od obrotomierza bylo "prawie niewidoczne mikro pekniecie - koszt 150zl - chyba troche duzo - zobaczymy czy faktycznie to zrobił i czy wszystko bedzie dzialalo tak jak mowi.

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2006 16:11:57 
Użytkownik

A ja własnie jakis tydzien temu rozebrałem zegary na części pierwsze, przelutowałem całą płytkę złozyłem, zegary działają superowo tylko znów po klkiu dniach jak nagrzałem w samochodzie przestał działac obrotomierz i kontrolki, wydaje mi się że może te wiązki które podpinam do zegarów gdzieś są uszkodzone (jakies pojedyńcze kabelki) ale które, tyle ich tam jest i jak to sprawdzić. Albo może jakies mikro pękcięcie, ale lustrowalem płytkę tych zegarów i bya cacy, sam juz nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 10:13:28 
Użytkownik

U mnie już wszystko śmiga, tak jak pisałem wczoraj odebrałem, gościu powiedział mi że znalazł 2 mikro pęknięcia na płytce ze obrotomierzem i przelutował też inne podejrzanie wyglądające. Mówił że zajeło mu to ok. 2,5h.
Ja też rozbierałem moje zegary ale też niestety nic nie widziałem :/ .

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1