witam
mam do Was, drodzy Klubowicze, wielką prośbe:)
Na poczatku moze przedstawie swoją sytuacje. Jestem posiadaczem (no w sumie synem posiadacza) Audi 80 rocznik 80

1,6@LPG, sedan 2-drzwiowy:diabel: . Swego czasu sprawowal sie dobrze ale czas juz go zmienic- silnik juz zaczyna marudzic, tu i tam rdza, ostatnio mala stłuczka...
Zastanawiam sie nad kupnem nowego, tzn innego samochodu. Moge na to przeznaczyc maksymalnie 15 tys, a ok 14 uznaje za optimum. Zastanawialem sie nad kilkoma markami, ale o innych nie bede tu raczej mowil.
Wiec grono potencjalnych samochodow zawęziłem do dwoch - Audi A4 lub Audi B4.
Silnik. Jesli o to chodzi to satysfakcjonuje mnie cos z zakresu 1,6 - 2,0. Ale najlepszym rozwiazaniem wydaje mi sie byc silnik 1.8. Co do bajerów to poza centralnym zamkiem i elektrycznymi szybami raczej niewiele jest pozycji obowiazkowych.
PS troch juz sie rozejrzalem za kilkoma aukcjami i ot co mi wpadlo w oko (m.in.):
1
2
3
W wypadku B4 to raczej dla orientacji bo jest tego duzo a chcialbym uzyskac opinie czy jest to dobry pomysl, czy lepiej skłaniać sie ku A4 (jednak moj faworyt).
aha i jeszcze jedno - w gre nie wchodza zadne automaty, kombi, przekładki kierownicy itp. No i raczej benzyna.
pozdrawiam gorąco i licze na wyklarowanie mojego zdania co do wyboru samochodu:)