.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 21:28:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak działa ssanie w silniku 2.3e rok 1990
PostNapisane: 19.lut.2006 14:20:42 
Użytkownik

kupiłem coupe z 1990r i mam pare pytań. na jakiej zasadzie działa ssanie bo u mnie chyba nie działa jak zapalę rano to musze trzymac nogę na gazie bo gasnie co sie tam mogło popsuc

Tytuł: Re: jak działa ssanie w silniku 2.3e rok 1990
PostNapisane: 19.lut.2006 14:25:55 
Użytkownik

napewno czujnik jest on przy głowicy na dwa piny,kruciec z wyjsciem weża do chłodnicy u gury jest ten czujnik

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 17:06:01 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
w silniku 2,3 ng ssanie dziala tak

w króćcu przy glowicy jest czujnik dwupinowy (jeden idzie do ECU a drugi do układu stabilizacji wolnych obrotów). jak silnik jest zimny to komputer sterujący przy odpałce uruchamia wtryskiwacz rozruchowy oraz wzbogaca dawke paliwa specjalnym elektro-zaworkiem w rozdzielaczu paliwa. a układ stabilizacji wolnych obrotów otwiera troche bardzij zaworek do wolnych obrotów przez co na zimnym obroty są podwyzszone 1000-1200obr.

ja przyjzalbym sie temu zaworkowi wolnych obr z przodu silnika, moze jest zapaskudzony i sie zacina, albo jest problem z kablami.

jak pracuje samochod po nagrzaniu?

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2006 21:40:29 
Użytkownik

Lukasik napisał(a):
w silniku 2,3 ng ssanie dziala tak

w króćcu przy glowicy jest czujnik dwupinowy (jeden idzie do ECU a drugi do układu stabilizacji wolnych obrotów). jak silnik jest zimny to komputer sterujący przy odpałce uruchamia wtryskiwacz rozruchowy oraz wzbogaca dawke paliwa specjalnym elektro-zaworkiem w rozdzielaczu paliwa. a układ stabilizacji wolnych obrotów otwiera troche bardzij zaworek do wolnych obrotów przez co na zimnym obroty są podwyzszone 1000-1200obr.

ja przyjzalbym sie temu zaworkowi wolnych obr z przodu silnika, moze jest zapaskudzony i sie zacina, albo jest problem z kablami.

jak pracuje samochod po nagrzaniu?
Wiec sprawa sie ma tak: facet od którego kupiłem to autko przez 40 tyś km nie wymieniał kabli ani świec juz mam zamówione kable BERU i świece NGK pokukam tam jak to wymienie A jak sie furka zagrzeje to śmiga aż miło a obroty trzyma ok 900-1000 dzieki za odp pozdrawiam AUDI THE BEST FUCK THE REST

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1