.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:10:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4 AAR] OLEJ LUB PALIWO WYWALA PRZEZ ŚWIECE...
PostNapisane: 24.lut.2006 22:13:27 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Czyżby mnie czekał remont silnika? Auto odpala za 1 razem, jeździ przyśpiesza idealnie, nic nie stracił na mocy. Dziś patrze a świeca druga od szyby jest na wierzchu cała zalana i spływa na głowice, tzn sączy się. Mam LPG, czy to już koniec pierścieni, czy tylko świeca się poluzowała? Zauważyłem teraz wieczorem, więc jeszcze nie odkręcałem. Oleju bierze ale minimalnie, kupe km robie okolo 11000 na 3 miechy i dolałem około +- 3Litry! Płynu chłodnicy nie bierze. Więc co? Aha ostatnio jeździłem dość sporo 180km/h. Ciśnienie oleju na wskaźniku w normie wg tego co tu piszecie. Nie straszcie remontem silnika...błagam...!!! :( :( :(

Ostatnio edytowano 09.sie.2006 06:22:19 przez cornee, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 22:53:39 
Klubowicz

Powiem Ci tyle:
U mnie jest to samo ale w moim przypadku wiem, że mam pierscienie wylatane, bo jak ostatnio głowica była zdjęta to tłok można było ręką ruszyć na boki :/ - taki luz.
Inna sprawa,że "wg instrukcji" świeca po zakręceniu nie powinna być odkręcana a jeśli, to należy wymieniać podkładkę bo się deformuje i potem jak jest ściśnięta to już może nie przylegać tak dokładnie. ;-)

==========================

A80 B2 '82 1,8 PV 110KM - kolekcjonerski :)
Opel Vectra A '91 1,8 90KM - użytkowy

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1