.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 04:20:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 1Z] Tempomat
PostNapisane: 25.lut.2006 12:47:54 
Użytkownik

Mam małe pytanko ;)
Czy skomplikowaną i kosztowną operacją jest dołożenie tempomatu do mojego autka ;) ? Mam klimatronika gdyby to było istotne ;)
Bawił się juz ktoś w takie dokładanie ?

Slawek.

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2006 16:11:03 
Użytkownik

i jak tam z tempomatem założyłeś gdzieś bo ja też mam takie auto jak ty i też bym chciał tempomacik

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2006 11:23:56 
Użytkownik

Wiesz co z tego co wiem taka mozliwosc jest - w TDI jest to podobno nawet bardzo prosta i nie za bardzo kosztowna operacja. Podobno wystarczy kupic manetke z tempomatem i wpiac sie w kompa. Ja osobiscie nie zrobilem jeszcze tego bo po troszke nie mam czasu ale glownie dla tego ze czekam az zalozy to ktos inny ;) Na innym forum o Audi ktos wypowiadal sie za kupil taka manetke za ok 200zl i ze chce zalozyc - tez ma TDI i tak naprawde czekam az on to zalozy bo chce wiedziec czy warto inwestowac - ale narazie niestety echo a puki co mam jeszcze inne wazniejsze rzeczy do porobienia przy niuni. Jak bede cos wiedzial to dam znac ok?

Slawek.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2006 15:22:16 
Użytkownik

To jednak nie jest takie proste, sygnał jest zbierany z silnika i skrzyni biegów gdzie są dodatkowe czujniki i sama manetka tylko bedzie jako sztuka.To 200 zl nie jest tak duzo warto kupić i założyc a pózniej kombinowac co jeszcze potrzeba jak nie będzie działać. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2006 20:46:34 
Użytkownik

Wiesz tak sie zastanawiam - mowisz dodatkowe czujniki, tak naprawde to w silniku czujniki sa w skrzynui tez bo predkosc jest chyba na skrzyni brana wiec wydaje mi sie ze niezbedne czujniki sa bo nie wydaje mi sie aby do tempomatu wkladali specjalnie inne czujniki (to podraza produkcje a jak wiadomo koszty trzeba redukowac do niezbednego minimum ;) ) Oczywiscie nie mowie ze mam racje bo moge sie mylic ;) Tak mi sie poprostu wydaje ;) Ktos pisal ze przy benzynie trzeba jakis czujnik do sprzegla i gazu dokladac.

Slawek.

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 20:47:33 
Użytkownik

Tempomat w 1Z to nie problem a kosmetyka :D W tych motorach nie ma linki od gazu więc wystarczy coś takiego http://auto.strefa.pl/sklep/product_inf ... rers_id=10 podłaczyć do kompa i uaktywnić tempomat VAGiem. Ja mam C3 i tam potrzebowałem jeszcze 2 wentylki na pedały, pompkę podciśnieniową, sterownik, element ustalający i pół kilograma węży gumowych :)
Polecam bardzo przyjemna sprawa ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1