.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 08:13:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nawigacja z niemieckiego na polski???
PostNapisane: 05.mar.2006 22:24:19 
Użytkownik

Witam wszystkich!

Dzis sie zalogowalem i jest to pierwsze forum, w ktorym uczestnicze wiec jakbym cos nabroil to niechcacy.

Od 2 miesiecy mam A4 avanta z X.2000r (19tdi 115km - pompowtryskiwacze). Przywiozlem go z niemiec.

Autko posiada navi z czytnikiem CD w lewym tylnym nadkolu (patrzac od tylu) - klapka od wewnatrz bagaznika.

Z ta nawigacja to mam 2 klopoty:

1. plytka zawiera mape niemiec - czy sa dostepne mapy polski albo calej europy - jesli tak to moze ktos sie chce zamienic ;)

2. sterowanie do navi ( pokretlo i 4 klawisze miedzy przednimi fotelami tuz przed zapalniczka) dziala dosc kaprysnie. obracajac pokretlo np. w prawo przechodzic powinienem do kolejnych pozycji w menu, tymczsem idzie przod , tyl, przod, tyl itd. czasami skoczy po dwie albo wiecej pozycji. Jak sobie z tym poradzic? (wszystkie pozostale klawisze bez zarzutu)

Pozostale sprawy:

3. Wczoraj zuwazylem niepokojace uszkodzenie uszczelki przedniej szyby - jak gdyby naciecie poziome na 1cm a w srodku szary proszek , jakby zasniedzialo cos. w tym miejscu krawedz dachu lekko skorodowana - to mnie bardzo zdziwilo bo myslalem , ze ten model ma pelen ocynk. na parkindu widzialem sedana z podobnym uszkodzeniem - mozecie to jakos skomentowac - czym to grozi , czy nalezy cos z tym zrobic i co?

4. Poza tym jak juz pisze to pytanko odnosnie spalania oleju.
wuzek mial pelen przeglad z wymiana oleju przy przebiegu 202000 zrobiony w nimczech. na 5000 przed kolejnym przegladem (info z pokladowego komputera) czyli ok 212000 zapalila mi sie inf o niskim poziomie oleju. dolalem litr texaco zgodny z norma 505.01. CZy takie spalanie oleju jest w normie. Poprzedni wlasciciel robil duze przebiegi rocznie i ~ co pol roku byl w serwisie audi na przegladzie, mowil ze jemu starczalo oleju miedzy przegladami. Ja jezdze glownie w miescie.

5. kolejny problem to tylna wycieraczka . nie chce sie wylaczyc. mimo wylaczenia pracuje w trybie z dluga przerwa. Reaguje na delikatne uderzenia w wajche przy kierownicy - czasami moge w ten sposob ja wylaczyc jednak drgania na dziurach badz ostre hamowanie / przyspieszanie ponownie ja wlaczaja co z tym zrobic - wdzialem kilka postow ale nie znalazlem dokladnej odpowiedzi pasujacej do tych objawow.

6. czy czerwone gniazdo pod klapka tylnej popielniczce (miedzy oparciami przednich foteli) to gniazdo serwisowe? mam program VAG potrzebuje kabel do PC. czy macie jakies sprawdzone zrodla , albo schematy?

7. nie moglem uwiezyc , ze fura z navi , automatyczna klima i 10 poduchami moze nie miec podgrzewanych lusterek , ale widzialem w postach , ze sposob ich wlaczenia jest dosc ciekawy :) wiec najpierw poprobuje a jakby co zapytam

8. to pytanie chyba glownie do admina - czy na tym forum mozna dodac fotke z wlasnego kompa, w profilu mialem opcje z odnosnikiem do emblematu ale chyba musialbym miec ta fotke na jakims serwarze a nie mam.

Z gory serdeczne dzieki za pomoc, zapewne w trakcie uzytkowania pojawia sie kolejne pytania i doswiadczenie zatem do uslyszenia niebawem.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1