.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 23:43:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Obroty wiem było nie raz ale poradzicie coś !!!!
PostNapisane: 19.mar.2006 04:54:23 
Użytkownik

chodze od mechanika do mechanika a każdy co innego wymień to albo to a tak to i ja umię naprawiać a części wcale nie są tanie, a więc do rzeczy autko ma takie objawy.
1. bardzo często gubi obroty czyli po prostu gaśnie chodzi sobie normalnie na wolnych obrotach i nagle ciach i gaśnie
2. podczas zmiany biegów najbardziej na zimnym silniku ale i na rozgrzanym też to jest podbija mi obroty czyli np. mam 2600obr/min wciskam sprzęgło aby zmienić bieg a on mi wskakuje na 3000obr/min
3. jade sobie np. na 3 biegu 50km/h puszczam gaz a on nie zwalnia dalej trzyma prędkość dopiro po jakiś 4 sekundach zaczyna zwalniać.
4. bardzo rzadko może ze 3 razy zdarzyło mi się że zapalam auto ono chodzi w miare normalnie może ma troche nierówną prace silnik wrzucam jedynke i chcę rucsyć a on nie ma siły dusi się robie przegazówke a on niby wchodzi na obroty ale jakoś niechętnie i znowu prubuje ruszyć a tu dalej to samo pomaga jedynie ponowne uruchomienie silnika i potem można jechać.

te objawy niewystępują zawsze czasami jest idealnie i wtedy się super jedzie ale czasami ma takie napady że po mieście to nie da się jechać.
Jedynie co zrobiłem to czyściłem silniczek krokowy ale to nic nie zmieniło iniewydaje mi się żeby on był odpowiedzialny za te wszyskie jego chumory.A więc może ktoś ma jakieś ciekawe propozycje co jest sprawcą tego zamieszania w silniku. A dodam że dzieje się tak na benzynie i gazie i było już tak przed założeniem gazu.

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 07:59:04 
Użytkownik

No co jest panowie nic wam nie przychodzi do głowy???????????????

Tytuł: odp
PostNapisane: 20.mar.2006 08:30:16 
Użytkownik

sprawdz szczelność układu wszystki podciśnienia może jeszcze być sonda lambda przepływomierz pompa paliwa

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 16:47:06 
Użytkownik

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=. Zacznij od wymiany czujnila ssania i wolnych obrotow. ok 25 pln wiec malo tracisz a co nowy to nowy, z tylu glowicy, u mnie mial biala wtyczke na 2 piny, nr:028 130 040, warto sprawdzic wlacznik wolnych obrotow na przepustnicy, szczelnosc wezykow to jednak podstawa, bo rozumiem ze masz 2,0 16v 6A. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 17:17:56 
Użytkownik

oczywiście mam 2.0 16V. wszystkie przewody wyglądają na szczelne spróbuje z tym czujnikiem jak się troche ociepli bo bez kanału to go raczej niewymienie a od góry to kijowy dostęp. tylko że u mnie pali na dotyk i od razu łapie odpowiednie obroty aby po chwili sobie normalnie zgasnąć i to nieważne czy zimny silnik czy ciepły.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1