.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 23:19:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 ABK] Sprawdzenie KATALIZATORA
PostNapisane: 28.mar.2006 15:17:22 
Użytkownik

Wiem, ze juz mnóstwo zostało napisane na forum nt. katalizatora w Audi B4 ABK. Wszyscy jednak pytaja tylko u wycięcię, wstawienie czegoś w zamian i takie tam. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i proszę powiedzcie czy jest jakiś fizyczny sposób na sprawdzenie katalizatora? Jesli tak to gdzie sie udać, zeby go sprawdzić. Moje autko ma przejechane 103 tys. km a wziąłem go od jakiegoś dziadka z niemiec, a ponieważ to automat to pewnie dziadek zdązył juz zamulić kata. Wolałbym jednak to sprawdzić zamiast go wycinać. Podpowiedzcie jak rozwiazać ten problem. Aha, zapomniałem - ma 115 KM a czuć jakby 20 sdechło

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 16:01:21 
Użytkownik

Jak auto ma faktycznie przejechane 103tyś to kat jest pewnie jeszcze dobry i na pewno wytrzyma jeszcze z 60tyś albo więcej tym bardziej że auto jest na pełnym wtrysku i automacie co sprzyja katalizatorom. Można zrobić pełną analize spalin

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 17:23:42 
Użytkownik

Witam ja na twoim miejscu podjechałbym do porządnego warsztatu na analizator spalin i wtedy wyjdzie czy jeszcze spełnia swoje zadanie.Moim zdaniem nie ma reguły czy auto ma przejechane 100 tys czy 300 tys.(dotyczy aut eksplatowanych w kraju).W dużym stopniu na żywotnośc katalizatorów wpływają,jakość paliwa(zawartość siarki oraz "uszlachetniaczy"które serwuje nam do paliwka pan Józio :D ),stan techniczny silnika(przepalanie oleju,nieprawidłowe ustawienie składu mieszanki itp.),oraz jakość naszych utwardzonych nawierzchni (czytaj dróg) :D pozdrowionka Robert74

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1