.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 08:25:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 2.3NG] Nie pali, zalewa co robić?
PostNapisane: 31.mar.2006 15:04:50 
Użytkownik

Witam wszystkich :D
Mam taki mały problem, wymieniłem rodzielacz paliwa bo poprzednim przeciekało paliwo do filtra powietrza(jazda na gazie :peace: ).
Po wymianie zaczeło ją bardzo zalewać dodam ze wymieniłem razem z nastawnikiem ciśnienia. Powyciągałem wtryski zwarłem pompę na krótko, tarcza spiętrzająca była w swojej pozycji spoczynkowej,a z wtrysków leci dość pokaźna ilość paiwa. Może ktoś z was juz tak miał i wie jak to można wyregulować, bo juz nie mam do tago nerwów.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 20:37:05 
Klubowicz

Z tego co wiem, tam wyregulowac mozna tylko sklad spalin. Nic innego sie nie reguluje.

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 22:27:47 
Użytkownik

Skład mieszanki o ile sie nie myle to jest ten inbus pomiędzy rodzielaczem a łącznikem gumowym, ale to też nie daje efektu, nie mogę przłączyć sie na paliwo bo odrazu mi ją zalewa. Regulowalem to na wyciągniętych wtryskach ale rónica była niewielka. A na nastawniku ciśnienia nie ma jakieś możliwości regulacji???

Tytuł: Re: [B3 2.3NG] Nie pali, zalewa co robić?
PostNapisane: 01.kwi.2006 14:03:44 
Użytkownik

Luk90Q napisał(a):
Witam wszystkich :D
Mam taki mały problem, wymieniłem rodzielacz paliwa bo poprzednim przeciekało paliwo do filtra powietrza(jazda na gazie :peace: ).
Po wymianie zaczeło ją bardzo zalewać dodam ze wymieniłem razem z nastawnikiem ciśnienia. Powyciągałem wtryski zwarłem pompę na krótko, tarcza spiętrzająca była w swojej pozycji spoczynkowej,a z wtrysków leci dość pokaźna ilość paiwa. Może ktoś z was juz tak miał i wie jak to można wyregulować, bo juz nie mam do tago nerwów.
Pozdrawiam

Jesli leci w pozycji spoczynkowej, to znaczy ze albo tloczek centralny jest w polozeniu niespoczynkowym i odslania szczeliny w rozdzielaczu (moze zabrudzenie na przyklad), albo przepuszcza na jego prowadzeniu. Ciśnienie nie gra roli, bo jeśli tłoczek centralny jest w spoczynkowym położeniu - niezależnie od ciśnienia nic się nie ma prawa dziać.

Tak czy siak - nalezy wtrysk rozebrać i obadać. Nie trzeba było kupować następnego rozdzielacza, tylko wymienić gumeczkę uszczelniającą - taki cienki oring za 50 groszy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1