Witam
Wyjmowałem ostatnio wtryskiwacze w celu ich oględzin. Wydaje mi się że ich praca jest w miarę poprawna, ale znam się na tym jak krowa na astronomii

więc postanowiłem Was poprosić o ocenę (
http://www.smsnet.pl/~median/Praca_wtrys.htm - uwaga około 7MB). Niepokojący wydaje mi się niejednoczesny start (1,5,2,4,3) oraz szerokości strumieni (środkowy zdecydowanie najszerszy). Poza tym po puszczeniu klapy spiętrzającej dwa wtryskiwacze lekko ciekną (tak na oko 0,5-1 kropla na minutę, może mniej). Czy można na tym jeszcze śmigać czy do czyszczenia (ew. wymiany). Druga sprawa to ustawienie punktu włączenia górnego przełącznika pełnego obciążenia na przepustnicy. Posiadam teraz w domu dwie przepustnice z całkowicie różnym ustawieniem. Na jednej przełącznik włącza się przy otwarciu ok. 60% dużej przepustnicy, w drugiej przy 80-90%. Jak jest poprawnie, czy ma się włączać praktycznie pod koniec czy wczesniej ? I jeszcze jedno (ale nudze

) czy da się ustawić położenie klapy spiętrzającej bez demontowania całego zespołu filter-przepływomierz ? Prubowałem wpakowć przy podniesionej tam łapę ale mimo małej dłoni nie udało się pokręcić śrubą (poza tym ona jest gładka - brak możliwości chwycenia). No to już koniec
Pozdrawiam
PS
Sory za wygląd strony ale lepiej nie potrafię