.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 01:14:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [b.4 2.0 avant] gazolina;)
PostNapisane: 07.kwi.2006 21:36:07 
Użytkownik

witam.mam mały problem.niewiem co sie dzieje ale zpod machy mojej niuni wydobywa sie dosyć intensywny dziwny zapach,niby to gaz śmierdzi ale niedokonca.czy ktoś mi może pomóc?jaka może być tego przyczyna?

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2006 05:51:13 
Użytkownik

Jeżeli gaz uchodzi to zapach jest dosc ewidentny. Kup piankę, tzw. tester szczelnosci i spryskaj wszystkie mozliwe połączenia pod machą- przewody przy opaskach, rurki miedziane przy nakrętkach. Można podjechać na stację diagnostyczną- tam mają bardzo czuły tester elektroniczny i jeśli Ci nawet nie uchodzi to on będzie piszczał ;) .
A poza tym rozgrzany silnik wydziela zawsze pewien zapach i wcale nie musi to być gaz.

Jest:
Audi A6 C5 Avant (2001) 2.4 V6 AML + BRC SEQUENT FLY, GENIUS MAX
VW POLO 6N1 1.0 AER POWER :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2006 06:08:06 
Użytkownik

no właśnie to ma miejsce po rozgrzaniu silnika,po przejechaniu paru kilometrów,ale ten zapach jest dośc specyficzny:)np jeżdze firmowymi megankami na pb i nigdy od nich nieczułem takiego zapachu.a od mojej niuni "bije"na 2 metry.dzięx za pomoc

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1