.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 01:12:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 ABK] Zgasł i koniec jazdy :/ Czy to pompa?!
PostNapisane: 08.kwi.2006 04:55:25 
Użytkownik

Wczoraj samochód zgasł mi w trakcie jazdy przy przegazówce (około 4 tys obrotów) i juz potem nie odpalił! Tzn odpalił ale zaraz zgasł, potem chwilke odczekałem i znowu odpalił i zaraz zgasł i tak kilka razy :/ Dodam że wcześniej miałem problemy z odpalaniem, tzn musiałem długo krecic zanim zapalił! Czy to pompa umarła czy macie jakieś inne pomysły?! Z góry dzięki za sugestie!

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2006 05:40:53 
Użytkownik

Najlepiej na poczatek sprawdz wlasnie pompe.

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2006 06:13:09 
Użytkownik

A jak ją sprawdzić?! Zauważyłem że przy przękreceniu kluczyka czasem sie odzywa pompka a czasem nie, więc prąd dostaje! Jak sprawdić ciśnienie jakie podaje?! da rade jakoś bez manometru?!
A! i wcześniej jak jeździłem to przy gwałtowniejszym wciśnieciu gazu sie muliła, dopiero po chwili zaczynała przyspieszac! Mysle ze te objawy raczej na pompeczke wskazuwywują?! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2006 15:02:39 
Klubowicz

Ja miałem identyczne objawy i okazało sie to usterką pompy paliwa.

debnopodhale

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2006 15:24:56 
Użytkownik

Zmiana: Pompa działa idealnie, paliwo do wtrysku dochodzi, i tu niespodzianka: wtrysk czasem pryśnie czasem nie! Moze to instalacja gazowa coś pokopała?! Może komputer padł?! Awaria pompki odpada!
Piszcie wszelkie sugestie bo zaraz będe gryzł to auto po kostkach... :( :/
Dodam że autko dalej zachowuje sie tak, tzn odpala i za chwile gaśnie! A zgasło jak jechałem i przeciągnołem go na wysokich obrotach kawałek

Tytuł: pompka
PostNapisane: 08.kwi.2006 19:19:10 
Użytkownik

Sprawdź zaworek ciśnieniowy -ten na końcu listwy wtryskowej.I sprawdź jeszcze raz pompę.To że ją slychć to jeszcze za mało.Musi dać ciśnienie min. 3.5 bar

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2006 09:55:01 
Użytkownik

Ale jeśli pompa by miała za małe ciśnienie to wtrysk by lał. A on kilka razy jak prysnoł to dał mgiełke! I pompa robi ciśnienie aż do wtrysku tylko wtrysk nie dostaje impulsu żeby sie otwoerzyc :/ Myśle ze instalacja gazowa coś pokopała i odcieła wtryski! Ja mam mikser wymontowany i nie kezdze na gazie ale kompa z gazu nie odłączyłem bo nie mam pojecia jak to zrobic :/ Ma ktoś schematy elektryczne do ABK?!?! Jak coś to prosze o przesłanie na farow@wp.pl Z góry dzieki!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1