ta strona jakaś niekompletna mi sie wyswietla - czy chodzi Ci o dwururkę czy o ten rozwidlony?
Wygląd to rzecz gustu, ja uwazam, ze jesli trzeba bedzie poszerzac naciecia w zderzaku to bedzie raczej gorzej wygladac niz lepiej.
Jesli myslisz o tym rozwidlonym, to sorki, nie obraz sie - ale usmiałbym sie, gdybys mial wydech jak od 4.2 a jezdził jak 2.8
Co do osiągów - silniki czterosuwowe nie dostają az takiego kopa po wymianie tlumika na "lepszy". Byc moze pojawi sie przyrost rzedu kilku koni oraz raczej subiektywne wrazenie wiekszej mocy spowodowane zapewne glosniejsza praca wydechu. Sam wydech jako taki ma oczywiscie znaczenie ale nie przeceniałbym tu zalet tego typu tuningu. Uklad wydechowy to wbrew pozorom dosc skomplikowane orurowanie, gdzie kazdy zakret i kazda puszka byla uwzgledniona w obliczeniach pod katem roznych odbic, sprezen, oporu aerodynamicznego czy innch nieporzadanych zjawisk. Efektem w zalozeniu producenta ma byc kulturalna, cicha i RÓWNA praca silnika. I nie masz gwarancji, ze taka wymiana hop-siup starego tlumika (zwłaszcza jesli jest dobry a nie wiem jak jest u Ciebie) da jakies pozytywne efekty. Przerobka calego ukladu przez konkretnych fachowcow to gra warta swieczki, zwlaszcza, gdy jest turbina, ktora wydatnie pomaga w kotłowaniu "hektolitrów" paliwa.