.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.maja.2025 00:36:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 ABT] piszczenie z przodu samochodu
PostNapisane: 14.kwi.2006 21:30:50 
Użytkownik

mam taki problem, odwozilem dzisiaj dziewczyne i jak juz dojechalem i ruszlaem z pod domu zaczelo cos straszliwie piszcze , na poczatku myslelm ze tlumik odpadl i trze, zatrzymalem sie i zaczalem bujac autem i nic, po przejechaniu 3 km nadal piszczalo ale jak juz bujalem autem na boki tez wydobywal sie pis. Na wstecznym nie piszczy jadac do przodu jest to piszczenie, takie systematyczne. Poradzicie moze domyslacie sie co sie stalo? Dzisiaj przejechalem ponad 50 km po miescie i nic sie nie dzialo,zadnych dziru raczej nie zaliczylem. dzieki za wszelkie rady

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2006 12:23:55 
Użytkownik

moze hamulec nie opdbił (szczeki) ,a z przodu czy z tyłu ? jak z przodu to moze byc pasek od alternatora ...czy wspomagania...

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2006 12:33:58 
Użytkownik

tez tak muyslalem ze hamulec nie odbil, ale dzisiaj wsiadlem rano przejechalem kilometr z piszczenie, i w pewnym moemnice cisza, nie wiem musze to odnalezc bo sporo mnie kursow teraz czeka, a pasek napewno nie

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2006 18:32:36 
Użytkownik

Auto: b4->a4->MB s203
Kwadrat napisał(a):
tez tak muyslalem ze hamulec nie odbil, ale dzisiaj wsiadlem rano przejechalem kilometr z piszczenie, i w pewnym moemnice cisza, nie wiem musze to odnalezc bo sporo mnie kursow teraz czeka, a pasek napewno nie

Słuchaj mnie to dziś spotkało a że nerwus jestem to zdjąłem koło i okazało się że po zimie szlag trafił gumę na prowadnicach zacisków i taki efekt to dawało. Poszedł w ruch WD40 i założyłem kółko. Narazie przeszło ale muszę nowe gumki kupić i zmienić bo WD40 to tak na 2 lub 3 dni a potem znów będzie piszczeć. Nowe gumki , przeszlifować drobnym papierem prowadniczki i trochę smaru. To musi być to bo narazie przeszło. Chyba, że się mylę choć myślę że nie :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1