Witaj !
Posłuchaj kolegi który miał problem z wycieraczkami przez rok , wszyscy go namawiali na przekaźniki itd (100zł >) a to był taki prosty myk ,ze aż płakać się chce.
Na 100 % usuniesz usterkę ,i na 100% to jest to i zrobisz to w 10 minut
Ja mialem ,ze nie dziala mi na dół (tzw. uderzenie) i I stopien (czasówki) ,ale znajomy miał to co Ty... .
Ok więc pokolei .
Otwierasz maskę ,stoisz przed nią i po prawej stronie masz skrzynkę z bezpiecznikami ,po lewej stronie tej skrzynki jest silnik od wycieraczek ,jest przykrecony 3 śróbami ,odkrecasz je ,odłanczasz wtyczke ,wyjmujesz ,ma plastikową zaślepkę ,sciagasz ją palcami i co widzisz ???? ZASCHNIĘTY SMAR NA STYKACH ,wiec bierzesz szmatkęi jedziesz do sucha ,jakiś delikatny rozpuszczalnik też może być ,na koniec smarujesz smarem (nie WD40) i zakładasz plasticzek ,uwaga... możesz ,ale nie radze bo po co.... rozkrecic caly silniczek ,ale nie potrzebnie ,tylko te styki odpowiedzialne sa za to... .Ok skrecasz ,przykrecasz te durne 3 śróby i w 7-10 minut wszystko Ci działa jakbyś z fabryki wyjechał.i mówie Cie na 100% to jest to ,daję rękę uciąć bo na 3 samochodach sprawdzone, a dla mnie nie mac bardziej wqrwiającego jak BRAK CZASÓWEK ! albo przycinające się wycieraczki....grrr..
Pozdrawiam i idz nawet dzis
Wesołych Świąt!!