.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.maja.2025 16:22:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 All] Problemy z centralnym!
PostNapisane: 18.kwi.2006 05:10:37 
Użytkownik

Witam! Montowałem głośniki w tylnich drzwiach i po zdjeciu i założeniu boczku przestał działac centralny! Tzn jak zamykam kluczykiem nie zaskakuje, próbuje ale nie zamyka do konca! Gdy docisne reka i zatrzasne drzwi to moge kluczykiem zamykac i otwierac i jest ok, do momentu jak pociagne za klamke i otworze te drzwi! Wtedy znowu kluczykiem nie idzie i musze docismnac reka! Jak pociagam za klamke zeby otworzyc czuc w pewnym moenci takie przyblokowanie! W któym miejscu szukac usterki?

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 05:28:40 
Użytkownik

Skoro montowales glosniki, to zapewne w tylnych drzwiach :diabel: No chyba ze cos w slupku sie zablokowalo :):

był - Audi 90, 2.3 (NG), 87r.
www.frogs.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 05:59:57 
Użytkownik

Zdejmij jeszcze raz tapicerke i złóż poprawnie. Zapewne przy zakładniu coś sie podgięło i blokuje cięgna.

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 11:07:28 
Użytkownik

No ja bym nie wpadł ze w tylnych ;) A co do ścięgn to właśnie że nic im nie przeszkadza, juz kilka razy próbowałem tą tapicerke poprawiac... :/ No ale spróbuje jeszcze raz... :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 11:12:48 
Użytkownik

a bez tapicerki dziala? Jezeli tak to ewidntnie jest problem z rygielkiem. Moze gdzies trze za bardzo, albo zgiete jest ciegno. moze jak zalozyles glosniki, to teraz boczek troche inaczej lezy, moze gdzies wystaja sruby od glosnika. Zwykle problemem jest zle prowadzenie ciegna. Inna mozliwoscia jest skrzywienie silownika od centralnego, albo jego prowadnic. Nie ma cudow, gdzies cos mechanicznie kuleje.

Jezeli mechaniki jestes pewein to sprawdz czy nie ma gdzies nieszczelnosci wprzewodach powietrznych, ale watpie, bo raczej wtedy centralny dzialal by caly czas (zbyt duzy spadek cisnienia w instalacji).

był - Audi 90, 2.3 (NG), 87r.
www.frogs.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 13:40:10 
Użytkownik

Pobawiłem sie i zauważyłem ze wszystko chodzi super jak jest odłączona wewnetrzna klameczka czyli chyba nie odbija do konca... :/ jak znajde chwile czasu to zobacze co dalej bo teraz musze pędzić... ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1