.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 00:42:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4] Centralny, alarm itd.
PostNapisane: 25.kwi.2006 05:21:42 
Użytkownik

Zaczeło się od tego że przestał działać centralny zamek i alarm, póżniej stwierdziłem że nie działa oświetlenie włanczane przy otwieraniu drzwi (jak włącze ręcznie to światło w środku działa), teraz do tego doszła mrugająca kontrolka na przycisku od świateł przeciwmgielnych ( mruga cały czas) ale to nie wszystko dochodzi jeszcze do tego dyskoteka na kierunkowskazach tzn. włączając np. lewy kierunek zaczyna mrugać również prawy tylko że mniej równomiernie. Czy ktoś wie o co w tym chodzi?

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2006 06:15:28 
Użytkownik

odłącz centralke od alarmu i zobacz co się dzieje, może padła i robi ci jakieś numery w elektryce

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2006 07:42:20 
Użytkownik

Gdzie może być centralka, wyczytałem kiedyś że pod tylnym siedzeniem ale problem w tym że celtralny zablokował mi też otwieranie tylnej kanapy i nie moge sprawdzić.

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2006 09:56:32 
Użytkownik

chodzi mi oczywiście o centalke alarmową w sensie, a gdzie go masz w swoim aucie to nie wiem, może być gdzieś pod deską po stronie kierowcy, rozkręć poszukaj,a pompe od cetralnego zamka (mówie teraz o orginalnym centralnym) masz w bagażniku po lewej stronie pod tapicerką

Tytuł:
PostNapisane: 26.kwi.2006 09:06:41 
Użytkownik

Znalazłem pompke od centralnego (w bagażniku po prawej stronie) okazało sie że jest cała zalana wodą :( . Teraz sytuacja wygląda tak że po przekręceniu kluczyka w stacyjce pompka zaczyna tykać ( tak :!: tyka jak zegarek :!: ) dopóki pompka "tyka" wariują kierunkowskazy. Po kilku minutach przestaje tykać i kierynki są OK. Pompy nie wyciągałem do wysuszenia bo ciągle musze jeździć a jak ją odłącze to nie odpale samochodu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1