.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 09:03:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Regulator cisnienia paliwa padł w ABK 2.0
PostNapisane: 09.cze.2006 20:28:39 
Jkis czas temu przeczytalem na forum o cięzkim odpalaniu silnika gdy jest rozgrzany, bo ja mialem podobny problem w swojej niuni. :diabel: Tak wiec znalazlem przyczynę :peace: to jest regulator ciśnienia paliwa. Odlączylem przewod gumowy od jednej strony regulatora i pozatykalem końcowki a jeszcze jedno niunia jest zagazowana i zaczela normalnie odpalać na zimnym jak i na gorącym silniku, no teraz mam pytanie czy to ma wplyw na spalanie paliwa i gazu nadmieniam że to jest tylko przejściowe do czsu gdy nie wymienie regulatora. Pytanie drugie jakie powinny być obroty na biegu jalowym? Z góry dzięki :):

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2006 12:39:26 
Użytkownik

Mam pytanie odnośnie regulatora ciśnienia paliwa. Czy on znajduje się na listwie wtryskowej i jest połaczony wężykiem z kolektorem ssącym :?: Jeżeli tak to może ktoś orientuje się jaki jest jego numer katalogowy w ETCE :?:

PS. Obroty na biegu jałowym powinny być ok 850 obr/min.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1