.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 18:49:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 2.3 NG] Czy to sonda lambda?
PostNapisane: 03.maja.2006 14:05:44 
Klubowicz

Auto: AUDI
Wymieniając tulejki wachacza z prawej strony z przodu zauważyłem przetarty trzyżyłowy przewód (dwa kabelki białe i jeden czarny). Idzie on z omory silnika z wiązki obok akumulatora do rury wydechowej (gdzieś w jej okolice pod podwoziem). Połączyłem je razem kolorami, zaizolowałem koszulkami termokurczliwymi. Wygląda O.K. Jest jednak problem. Zauważyłem, że podczas jazdy silnik "ucieka" z obrotami a nawet próbuje zgasnąć. Bez tego połączenia (na przetartym przewodzie) nie stwierdzałem takiego zachowania. Ktoś może mi coś doradzić? Czy bez tego połączenia (mam zamiar z powrotem rozpiąć) nie zrobię krzywdy silnikowi? Poprzedni właściciel też tak pewnie jeździł...Kupiłem kilka dni temu i dopiero go poznaję. P.S. Czy można prosić jakieś namiary na wspominany w postach KLUBOWY FTP? Pozdro 4 All...

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Tytuł: Re: [B3 2.3 NG] Czy to sonda lambda?
PostNapisane: 03.maja.2006 15:27:06 
Użytkownik

tak to są kable od sądy , wes odepnij akumulator na 30min to sie zresetuje komputer ,moze nałapał błedów i teraz masz jaja ,puzniej odpal i pojezdzi troche jak odpalisz to niech pochodzi pare minut

Tytuł:
PostNapisane: 03.maja.2006 16:41:58 
Użytkownik

Tak tak odepnij akumulator. Pozniej złacz przewód i podłacz akumulator. Nie wiem czy jest konieczne aż trzydzieści ale jak tak zrobisz to bedzie super. Jeśli bedzie dalej ci skakał po obrotach to najprawdopodobniej sonda do wymiany.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1