.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 04:31:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6] Szukanie rezonansu w komorze silnika
PostNapisane: 15.maja.2006 22:16:39 
Użytkownik

Witam

Od kiedy sprowadzilem A6 z silnika w okreslonym przedziale obrotow dochodza delikatne odglosy rezonansowe. Ostatnio zabralem sie za to, a zdjecia ponizej przedstawiaja co znalazlem.
"Tak na chlopski rozum" ta oslona termiczna nie powinna byc podwinieta pod filtr powietrza ale wole sie podpytac jak to u was jest.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 12:53:14 
Użytkownik

naprawde komus ciezko odpisac (zajrzec pod maske) czy ta izolacia termiczna powinna byc podwinieta pod obudowe filtra czy wyciagnieta na zewnatrz?
moze moj nick jest jakis nie teges, poraz kolejny nikt nie odpisuje mi na moje posty, tak jak w przypadku wiatraka gdzie na moje pytanie czym sie roznia wiatraki do A6 1,9TDI bo jest ich 9 rodzaji, nikt nie napisal ze wtyczka i niczym wiecej.

GALERIA
Obrazek

PostNapisane: 17.maja.2006 13:58:25 
Użytkownik

Osłona powinna być na wierzchu, ma za zadanie izolować plastikową obudowę filtra od wysokiej temperatury. U mnie w A4 tak jest, sprawdzone i ina "chłopski rozum" też tak wychdzi.

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 15:34:25 
Użytkownik

u mnie obudowa filtra od strony silnika jest obudowana blacha (bezposrednio do obudowy jest przykrecona blacha, widac to na drugim i trzecim zdjeciu) stad nie wiem czy ktos kiedys zakladajac obudowe filtra przycisna ta izolacje czy moze sie tak dziwnie podwinela a powinna przylegac do podluznicy.

GALERIA
Obrazek

PostNapisane: 17.maja.2006 16:17:23 
Użytkownik

Jeżeli ta blacha miała by przylegać do podłużnicy, to nie miało by to sensu, izolować metal- po co?. Ktoś poprostu nieuważnie zakładał obudowę filtra i tak podwinął. A ta blacha ma sens nawet przy metalowej obudowie filtra. Poprostu tworzy się jeszcze dodatkowa izolacja powietrzna pomiędzy blachą a obudową.
Audi A4 AVANT 1.8 5V 1997r.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1