Ja miałem bardzo podobny problem. Filtr oleju i chłodniczka oleju była wciąż mokra a właściwie to wręcz kapało z nich. Najpierw podejrzewałem uszczelkę pomiędzy chłodniczką oleju a silnikiem i wymieniłem ją podczas zmiany oleju (8zł). Nic to jednak nie dało. Następnie zobaczyłem że z mojej odmy na rozgrzanym silniku wydobywa się taka "para olejowa". Naprawiłem i to, a wyciek dalej był. Drążyłem temat dalej i znalazłem. Przyczyną był czujnik ciśnienia oleju (umiejscowiony nad filtrem). Ciekło przy złączu a nie widać było tego ponieważ na złączu tym był gumowy kapturek. Proponuję zdjąć ten kapturek, uruchomić silnik i obserwować... Dobrze byłoby zobaczyć także odmę jak sugerował kolega i ewentualnie uszczelkę pomiędzy chłodniczką oleju a silnikiem.
Co do wymiany odmy to niema konieczności ściągania kolektora. Ja przy wymianie odchyliłem jedynie alternator.
_________________ Audi A6 C7 2.0TDI ULTRA Audi A6 C6 2.0TDI 140KM Audi A6 C5 1,8T 150KM, APU + LPG IV -gen Audi A4 1,8 125 KM, ADR + LPG II-gen Audi 80 B3 1,8 90 KM, PM + LPG II-gen i inne....
|