.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.cze.2025 11:45:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 1.8T Se Quattro 2001] Zmiana oprogramowania
PostNapisane: 23.maja.2006 11:44:45 
Użytkownik

Witam. Posiadam auto w/w.
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc i powiedzieć czy idzie zmienić oprogramowanie w komputerze pokladowym i ile taka impreza mniej więcej kosztuje albo czy robią to za darmo?
Mianowicie mam taki problem iż mam wersję angielską i mam wszystko w jakiś dziwnych mpg, itp. wiem że są to galony ale nawet po przeliczeniach nie zgadza mi się to co pokazuje a niektórych funkcji w ogóle nie rozumiem. Czy idzie to zmienić na funkcje europejsie?
Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 12:17:16 
Moderator

Z tego co wiem , to język da się zmieniać Vagiem

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 12:29:40 
Użytkownik

Czy chodzi Ci tylko o zmiane systemu na metryczny czy tez jezyka? To pierwsze powinno sie latwo zrobic za pomoca przyciskow klimatronica (przynajmniej tak jest u mnie w A8) - trzeba sprawdzic w instrukcji, jak nie masz moge sprawdzic w mojej. To drugie trudniej, VAGiem. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 22:27:33 
Użytkownik

Jakbyś był taki miły i sprawdził w instrukcji to byłbym wdzięczny bardzo jak to sie robi za pomocą przycisków od klimatronika. Byłoby naprawde super.
A język już nie gra myśle dużej roli ale fajnie by było zmienić tylko nie wiem co to jest vag wybaczcie ale jestem nowy.......pewnie trzeba by było z tym jechać do servisu i zapłacić domyślam się.

Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 08:22:53 
Użytkownik

sprawdzilem, ale chyba zmieni to tylko ustawienia klimy. Jakos wydawalo mi sie wczesniej, ze mialo to zmienic wszystko. W kazdym razie nic nie zaszkodzi sprobowac. Trzeba wcisnac i przytrzymac przycis obiegu wewnetrznego a nastepnie nacisnac przycisk plus od zwiekszania temperatury dla lewej strefy.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 21:15:15 
Użytkownik

Dziękuje za rady,sprawdziłem ten sposób z przyciskiem od obiegu i plusem z lewej strony i faktycznie zadziałało ale tylko zmienilo stopnie celsjusza na farenchajta i nic poza tym. Prosił bym jeśli ktoś był tak życzliwy jak kolega `sinus` i spróbował podpowiedzieć jak zmienić ten system milowy i galonowy na metryczny. Naprawde nic z tego nie rozumiem co tam jest wyswietlane.
Proszę o podpowiedż i z góry dziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 05:32:12 
Użytkownik

Z pozoomu klimatronic'a zmienisz tylko układ metryczny ze stopni (C) na (F) i odwrotnie.

Musisz podjechać do serwosu VW/Skoda/Audi/Seat i za jakieś 20-30 pln zmienią ci na język angielski.

Przy okazji proponuję aby podniesli ci ciśnienie na pompie hamulcowej. Znacznie lepiej się jeździ.... mniej cisniesz a lepiej hamuje :)

Spawdzą również błedy komputera itp. Trwa to max 15-20 minut.

VAG to taki "ichniejszy" komputer do diagnostyki wszystkiego z grupy VW/Audi/Seat/Skoda.

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 06:18:14 
Moderator

bezduszny napisał(a):
Z pozoomu klimatronic'a zmienisz tylko układ metryczny ze stopni (C) na (F) i odwrotnie.

Musisz podjechać do serwosu VW/Skoda/Audi/Seat i za jakieś 20-30 pln zmienią ci na język angielski.

Przy okazji proponuję aby podniesli ci ciśnienie na pompie hamulcowej. Znacznie lepiej się jeździ.... mniej cisniesz a lepiej hamuje :)

Spawdzą również błedy komputera itp. Trwa to max 15-20 minut.

VAG to taki "ichniejszy" komputer do diagnostyki wszystkiego z grupy VW/Audi/Seat/Skoda.

Myśle , że podpięcie auta pod vaga to minimum 100zł :):

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 07:00:18 
Użytkownik

W salonie skodziny w Chełmie...... A6q 2000 3.0 V6......pełna kontrola itp. 40 pln (brutto). Całość trwała niecałe 30 minut.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1