.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 16:04:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3] Problem z czujnikiem temperatury silnik 1,6 benzyna
PostNapisane: 08.cze.2006 09:40:59 
Użytkownik

Witam
Mam problem z moją B3 rocznik 90 silnik 1,6 benzyna PP. Zima wymienialem termostat wszystko bylo ok samochod sie szybko nagrzewal wskaznik pokazywal temperature prawidlowo (z reguly po nagrzaniu mialem troszke ponad 90 stopni na wskazniku). Wiosna zaczely sie jaja ze wskaznikiem. Rano po uruchomieniu auta normalnie sie nagrzewa wskaznik dochodzi do 90 stopni ale wystarczy ze mocniej zachamuje i temepratura spada mi (na wskazniku do 70 stopni) zdarzylo mi sie pare razy ze wskaznik spadl ponizej 50 stopni. Ostatnio kupilem 2 nowe czujniki temperatury (zamienniki HP). Po zamontowaniu przy wlaczeniu silnika od razu wlacza mi sie kontrolka temperatury cieczy chlodzacej a wskaznik zatrzymuje sie na 110 - 120 stopniach ( auto przejechalo 1km i postalo na wolnych obrotach 5-8 min). Wentylator wlacza sie normalnie, wskaznik poziomu paliwa pracuje prawidlowo. Stary czujnik (oryginal) nie pokazuje takich bzdurnych temperatura, kontrolka nie miga. W ukladzie oczywiscie plyn.

Pozdrawiam
Seba

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1