.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 05:42:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 1.8b DZ nie wchodzi na obroty:(
PostNapisane: 22.cze.2006 10:11:42 
Użytkownik

Mam wielki problem i niewiem co z tym zrobić? Proszę o pomoc.
W mojej niuni siedzi silnik 1.8b na pełnym mechanicznym wtrysku k-jetronik
silnik typu DZ
Zeby zapalić muszę zapłon dać na maksa do przodu i wcisnąc pedał gazu do dechy. Zapali ale...... niestety chodzi 500/min i niechce wejść na wyższe puszczę gaz od razu gaśnie, a i jeszce jeden mały szczegół piszczy komputer toznaczy robi tzw pip pip pip jak ją zapalę czy ktoś może mi podsunąc pomysł co to może być. Iskra jest. Proszę o pomoc być może zle popodłanczałem kable od komputera do czujników nie mam pojęcia juz chyba wszystkiemożliwości wykorzystałęm z tymi kablami może któryś z was ma taki sam silnik to chociaż zdjęcia co do podłączenia komputera mnie poratują, może żle podłączyłem wężyki od ssania powietrza lub oleju. Nie jestem w tym zbyt zorientowany więc liczę na pomoc kolegów którzy coś więcej sie na tym silniku znają. Prosze pomużcie sami wiecie jak to jest gdzy fura stoi i nie jeżdzi. Czekam na jakieś propozycje. Pozrowienia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1