.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 21:46:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 Avant 1.9 TDI 1995r.] Podłączenie pod VAG.
PostNapisane: 26.cze.2006 21:53:42 
Użytkownik

Witam.
Z wielu postów wynika,że najlepszym sposobem na diagnozę samochodu jest podłączenie pod VAG. Postanowiłem kupić sobie interfejs http://www.allegro.pl/item110643336_nowosc_interfejs_vag_usb_kkl_z_kablami_obd2_piny.html. Do tej pory nie miałem kontaktu z tym urządzeniem ale szybko się uczę :) . Proszę napiszcie czy można coś popierdzielić w kompie samochodu przez samo podłączenie interfejsu i kompa- chodzi o to,że pewnie będę z kilka razy próbował na różnym oprogramowaniu itd.
Może jest ktoś z okolic Tczewa kto w razie problemów pokazał by mi parę sztuczek z diagnostyką tym sprzętem?
Pozdrawiam.
PS. Gdzie w B4 się wpina do kompa??

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2006 22:50:21 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
1. Dopóki nie będziesz grzebał przy opcji "login" dopóty nic złego nie zrobisz
2. Gniazdo diagnostyczne w B4 znajduje się pod pokrywą silnika po lewej stronie w skrzynce bezpieczników w prawej części. Piny biały i czarny o ile dobrze pamietam.

Tytuł:
PostNapisane: 30.cze.2006 10:52:35 
Użytkownik

Witam.
Już mam to coś, niestety nie jestem zadowolony(chyba ,że mam coś nie tak zainstalowane ale wczoraj kombinowałem cały wieczór i dalej kibel).
1.Polski Vag-com nie widzi interfejsu.
2.Vag-com 409-1 widzi ale przy skanowaniu auta zatrzymuje się na drugim kroku(ABS) i wyskakuje komunikat o problemie lub niezarejestrowanej wersji(oczywiście to wersaj ściągnięta z www.vag-com i raczej nie jest zarejestrowana). Gdy sprawdzam elementy osobno widzi łączy się tylko z silnikiem, ABS-em(dziwne,że teraz się łączy) i immobileiserem.
3.Z iloma sterownikami powienien połączyć się interfejs w B4?
4.Jeśli ktoś miał podobny problem i go rozwiązał proszę o pomoc, może znacie jakąś inną wersję Vaga, którą obsługuje ten interfejs USB.

Tytuł:
PostNapisane: 30.cze.2006 12:51:57 
Użytkownik

1. pl nie widzi, gdyz jest zabezpieczony kluczem sprzetowym;
2. Shareware Limitation(s): The unregistered version will scan a very limited number of control modules and then stop;
3. zalezy od samego pojazdu i jego wyposazenia (tzn. nie polaczysz sie ze sterownikiem navi, jak jej nie masz);
4. VAG-Com jest swietny, generalnie cala zabawa polega na upajaniu sie widokiem Measuring Blocks.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1