.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.maja.2025 19:11:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 1,6 95] Problem z obrotami
PostNapisane: 10.lip.2006 21:24:04 
Użytkownik

Witam wszystkich przyjaciele mam poważny problem z obrotami śilnika miamowicie po zdjęciu nogi z pedału gazu wskazówka obrotomierza spada do
500 obrotów następnie podnosi się do około 1500 obrotów, tak kilka razy i dopiero obroty wyrównują się i zatrzymują na 900. Czasami jest kilka dni spokoju a póżniej znów mnie zawodzi. Ostatnio zauważyłem że jeśli po odpalaniu obrotomierz zatrzyma się na 900 obrotów to jest Ok natomiast jeśi przy odpaleniu obroty zawachają się to nie da się jechać, każde chamowanie kończy się wachaniem obrotów a wierzcie mi żle się tak jeżdzi w korkach.

Pomocy :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2006 14:03:13 
Użytkownik

Na mój gust to przycina ci się zawór stabilizujący wolne obroty.
U mnie to ustrojstwo jest w obudowie filtra powierdza i jest to tłoczek przyciągany elektromagnesem przez co otwiera lub zamyka bay-pass przepustnicy. Swojego namierzysz łatwo jak poszukasz dwóch rurek gumowych z których jedna jest przed, a druga za przepustnicą - miejsce do którego się schodzą to właśnie tam jest ten zawór, który ma dwa piny do podłączenia wtyczki + i -.
Możesz go wyciągnąć dać na noc do nafty co powinno wypłukać syf jeśli jakiś jest.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2006 17:22:52 
Użytkownik

Sprawdz przepustnice...moze trzeba ja przeplukac.
Ja mialem podobne objawy (duze falowanie po zdjeciu nogi z gazu - najlepiej widoczne podczas hamowania).

Przeplukalem przepustnice i znacznie sie poprawilo.

Na dodatek moglbys poprosic mechanika (tylko pod warunkiem ze masz do niego zaufanie) zeby przeczyscil silnik krokowy (zaraz kolo przepustnicy).

Powodzenia :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2006 20:31:41 
Użytkownik

ciku napisał(a):
Sprawdz przepustnice...moze trzeba ja przeplukac.
Ja mialem podobne objawy (duze falowanie po zdjeciu nogi z gazu - najlepiej widoczne podczas hamowania).

Przeplukalem przepustnice i znacznie sie poprawilo.

Na dodatek moglbys poprosic mechanika (tylko pod warunkiem ze masz do niego zaufanie) zeby przeczyscil silnik krokowy (zaraz kolo przepustnicy).

Powodzenia :peace:

założyłem już dwie przepustnice co prawda kupiłem je na allegro więc nie mam pewności że są w 100% sprawne, przepustnice wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną nie wiem jednak czym wyczyścić krokowy, jest tam prawie same elektronika Czy to się wogóle czymś czyści ????

Z góry dziękuje za jakomkolwiek myśl :): :): :):

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1