.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.maja.2025 22:09:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: C4 - Więcej stopu!!! - rezanko
PostNapisane: 16.lip.2006 22:22:21 
Użytkownik

W poprzednim aucie miałem trzecie światło stopu, i dawało mi to poczucie bezpieczeństwa, że ktoś nie zaparkuje w moim bagażniku, bo zawsze to lepiej widać jak się zapala dodatkowa lampa niż jak ta sama zmienia nasilenie świecenia.
W moim C4 niestety ta sama lampa odpowiada za pozycję i stop, więc jeżdżąc cały czas na światłach, choć od przodu bezpieczniej w dzień to od tyłu mniej bezpiecznie w dzień ;)

Pierwsze kroki po trzecie światło stopu skierowałem na allegro. Niestety znalazłem tylko jakieś badziewia diodowe. Oczywiście nic nie mam przeciwko diodom bo zapalają się szybciej niż żarówki, ale widziałem już kilka razy takie diodowe stopy w akcji.
Kolejne kroki skierowałem do FeuVertu - poracha.

To badziewie zmusiło mnie do rezania. Jak wiadomo w tylnej klapie jest w opór kloszy, ale śwecą tylko wsteki i jedno przeciwmgielne.
Wystarczy wyciąć otwory i wstawić żarówki.

Zrobiłem fotorelację, ale nie mam gdzie wrzucić zdjęć i właściwie nie wiem czy kogoś to interesuje :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.lip.2006 22:33:37 
Użytkownik

Powodzenia na przeglądzie rejestracyjnym :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.lip.2006 22:55:53 
Użytkownik

nie takie rzeczy się u nas przegląda :P

Tytuł: Re: C4 - Więcej stopu!!! - rezanko
PostNapisane: 17.lip.2006 16:53:52 
Użytkownik

Kruk11 napisał(a):
W poprzednim aucie miałem trzecie światło stopu, i dawało mi to poczucie bezpieczeństwa, że ktoś nie zaparkuje w moim bagażniku, bo zawsze to lepiej widać jak się zapala dodatkowa lampa niż jak ta sama zmienia nasilenie świecenia.
W moim C4 niestety ta sama lampa odpowiada za pozycję i stop, więc jeżdżąc cały czas na światłach, choć od przodu bezpieczniej w dzień to od tyłu mniej bezpiecznie w dzień ;)

Pierwsze kroki po trzecie światło stopu skierowałem na allegro. Niestety znalazłem tylko jakieś badziewia diodowe. Oczywiście nic nie mam przeciwko diodom bo zapalają się szybciej niż żarówki, ale widziałem już kilka razy takie diodowe stopy w akcji.
Kolejne kroki skierowałem do FeuVertu - poracha.

To badziewie zmusiło mnie do rezania. Jak wiadomo w tylnej klapie jest w opór kloszy, ale śwecą tylko wsteki i jedno przeciwmgielne.
Wystarczy wyciąć otwory i wstawić żarówki.

Zrobiłem fotorelację, ale nie mam gdzie wrzucić zdjęć i właściwie nie wiem czy kogoś to interesuje :peace:

www.rezacze.pl
praktykują to od 23 lat.
Ale ważne że sam na to wpadłeś
;-)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2006 00:21:33 
Użytkownik

Przekukałem warsztat rezaczy i nie znalazłem dodatkowych stopów.
Czy Państwo Rezacze są zainteresowani fotorelacją?
Jeśli tak, komu podesłać zdjęciówki i tekst? :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1