.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 18:45:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 TDI AAT] Mam problem z odpalaniem gorącego silnika
PostNapisane: 30.lip.2006 08:40:00 
Użytkownik

Niunia gdy jest zimna pali mi na dotyk,ale gdy tylko sie zagrzeje to juz musze go dlugo krecic aby silnik załapał.Byłem pół roku temu na ustawieniu kątu wtrysku i było ok do momentu gdy przyszly te upały w tym właśnie okresie mam najwieksze problemy z paleniem silnika.Pewien mechanik powiedział mi ,że mam polać wodą pompe wtryskowa i wtedy mam sprobowac samochod odpalic nie wiem jaki to ma sens lać pompe wodą,jeszcze nie próbowałem bo czekam na wasza pomoc.za wszelkie informacje z góry dziekuje.

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2006 10:58:30 
Użytkownik

hej,z tym laniem wody na pompe wtedy gdy jest ciepły i niechce zapalić to niejest zły pomysł,można też odłączyć wtedy czujnik temperatury cieczy chłodzącej(powinien dawke rozruchową dostać)....jeśli wtedy zapali odrazu to może to oznaczać że pompa wtryskowa jest wylatana.Dawka paliwa jest tak dobrana że troszke zużyje się pompa to niechcieć palić na ciepłym Przy troszku zużytej pompie można wstawić kość i odpowiednio programuje ,a nie jak na zachodzie wymieniać.

Przecież tak sprubować to nic niekosztuje,jeśli to nie to może by tak diagnostyke komputerową zrobić.

Pozdrawiam Artur.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1