Kurcze...temat był kilka razy na forum. Sam opisałem krok po kroku co trzeba robić.
W skrócie...:
1. Koło zamahowe i sprzęgło musisz mieć. I łożysko igiełkowe w środku wału dla podparcia wałka sprzegłowiego. Ewentualnie tulejkę z brązu samosmarującego.
2. Przyda CI się tylko jedna póloś. Tylko ta dłuższa. Drugą musisz dokupić, bo ta z automatu jest za krótka. Pamiętaj, że Audi wypuściła dużo wersji i może się zdarzyć, że wieloklin zewnętrzny będzie pasował, a do przegubu przy skrzyni nie wejdzie.
3. musisz mieć kompletny drążek zmiany biegów z prętami wybierającymi. Pamiętaj, że była zmiana tych prętów. Zależnie od rocznika skrzyni jaką kupisz, drążki mogą być dluższe bądź krotsze. A to przez to, że wybierak jest w rożnych miejscach w skrzyni. Trzeba powiekszyć otwór w tunelu żeby zmieściły się drążki.
4. Pamiętaj, że musisz zewrzeć czujik położenia dźwigni automatu przelączjącej biegi. Zauważ, że w polożeniu innym niż parking ni emożesz odpalić. Jak tego nie zrobisz...to nie odpalisz.
5. Nowe kabelki do wstecznego lub jakaś sprytna rzeźba. Ale jek źle to zrobisz, to będzie wsteczny świecił np po wrzuceniu piątego biegu. U mnie tak było bo było zwarcie.
6. Musisz umocować na sztywko portki wydechu do skrzyni (taki jak masz teraz, tylko z przedłużką), bo rura idzie inaczej w manualu, a inaczej w automacie. Nie zrobisz tego, to Ci popęka kolektor wydechowy.
7. Jak zdemontujesz pedały, to musisz dużym młotkiem wbić - wgąć tunel nad skrzynią do środka. Bo inaczej nie zmieszczą CI sie pedały i będziesz musiał je giąć. Miałem tak i jest to beznadziejne rozwiązanie. Peadaly są blisko jak w Maluchu i ciężko się jeździ.
8. Pedal gazu pasuje, ale po dogięciu tunelu trzeba go odgiąć w prawo.
9. Natralnie musisz dokupić pedaly hamulca i sprzęgła z pompą srzęgłową i siłownikiem w skrzyni. Mocowania pdałów są gotowe.
10. Pamiętaj o zmianielinki gazu i pozbyciu sie prętów od gazu. Lepiej zmień na normalną linkę, bo jak źle zrobisz, to przepustnica nie będzie się otwierała do końca. Będziesz raczej potrzebował mocowania linki na przepustnicy. Od Audi lub jakiegoś VW, np Golfa.
To chyba tyle...
Miłej pracy.
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Ostatnio edytowano 05.sie.2006 10:31:46 przez kefir200, łącznie edytowano 1 raz
|